kuhajte s glasom istre

Recept dana: Odresci od tune s finim umakom od češnjaka

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Odresci tune s finim kremastim umakom od češnjaka i začinskoga bilja jednostavan su i zdrav obrok koji lako možete i napraviti i sami. Hoćete li ih poslužiti kao ručak ili kao večeru isključivo je na vama. Mi vam predlažemo da ih poslužite s miješanom sezonskom salatom, ali odlično će se slagati i s rižom ili kvinojom, pečenim povrćem ili prženim krumpirom.

Za pripremu ovog jela trebat će vam tek nekoliko minuta, a za termičku obradu – niti petnaest. Količina sastojaka u receptu prilagođena je za dva odreska i dvije osobe, ali jednostavno ćete ih umnožiti želite li nahraniti više usta ili ste jako gladni, piše punkufer.hr.

Sastojci:

  • 2 odreska tune debljine 3-4 centimetra
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1/2 čajne žličice luka u prahu
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 1/8 čajne žličice crnog papra

Za umak:

  • 30 g maslaca
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckanog
  • 60 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
  • 1/4 čajne žličice sušenog origana
  • sol
  • papar po ukusu

Priprema:

Odreske tune začinite češnjakom u prahu, lukom u prahu, solju i paprom.

Zagrijte tavu ili grill tavu na srednje jakoj vatri. Pecite odreske 2-3 minute sa svake strane. Izvadite ih iz tave i ostavite da odstoje 5 minuta prije rezanja.

Za kremasti umak od češnjaka u manjem loncu ili tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i pržite ga 1 minutu, dok ne zamiriše. Umiješajte vrhnje za kuhanje, peršin, origano, sol i papar.

Odreske od tune poslužite prelivene umakom. Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter