ODLIČAN RUČAK

Recept kojim ćete razmaziti nepca: Penne sa šparogama i pancetom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Tjestenina Penne jedan je od najpoznatijih oblika talijanske tjestenine omiljene diljem Italije. Penne, što na talijanskom znači "pero", dobile su ime po svojem obliku. Njihov cjevast oblik sa zakošenim krajevima inspiriran je oblikom starih pera za pisanje tintom. Danas donosimo recep za Penne sa šparogama i pancetom koji se jednostavno priprema, a veoma je brz i slasan. 

Sastojci za 4 osobe:

  • 350 g tjestenine Penne
  • 700 g šparoga
  • 100 g pancete
  • 1 ljutika
  • sol, papar i maslinovo ulje

Priprema:

Šparogama ukloniti krajnji dio, peteljke narezati, a vrhove prepoloviti i ostaviti sa strane. Ljutiku oguliti i sitno nasjeckati, pancetu narezati na trakice. Vodu za tjesteninu staviti u veliki lonac i dobro posoliti te pustiti da proključa.

Istovremeno u velikoj tavi zagrijati malo ulja i dodati nasjeckanu ljutiku koju treba pirjati 2-3 minute dok ne porumeni. Zatim dodati stabljike šparoga, posoliti i popapriti po ukusu.

Dodati jednu kutlaču vrele vode, uzetu iz posude za kuhanje tjestenine. Sve pirjati oko 10 minuta, po potrebi dolijevati malo vruće vode. Nakon što su šparoge kuhane, malo više od polovice premjestiti u visoku posudu zajedno s 20 g maslinovog ulja i dl vode i izmiksati štapnim mikserom dok ne postane glatka krema.

Kremu ostaviti sa strane, a slaninu dodati u tavu u kojoj su se pekle šparoge i ostaviti da se zapeče 2 minute na srednjoj vatri uz povremeno miješanje. Također dodati vrhove šparoga i ostaviti da se zapeče još 5 minuta. U međuvremenu skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.

Poprženoj slanini i vrhovima šparoga dodajte kremu od šparoga te tjesteninu s malo vode od kuhanja. Poslužiti s malo svježe naribanog papra.

Dobar tek! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater