Ilustracija (Unsplash)
Krumpir je nezaobilazan prilog mnogim jelima i omiljen dio svakog ručka ili večere mnogima. Kao što smo već više puta i pisali, može ga se pripremiti na sto i jedan način što čini ovu namirnicu idealnim suputnikom koji upotpunjuje svako jelo.
Danas vam donosimo recept za slanu tortu od krumpira, kiselog vrhnja i mladog luka, za koju ne sumnjamo da će se svidjeti svim ljubiteljima omiljenog povrća. Jednostavno, jefitno i zastino - dobitna kombinacija za brzinski ručak.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Krumpir u ljusci skuhajte, ohladite, ogulite te naribajte. Dok se krumpir kuha, pripremite ostale sastojke (sir naribatje, luk sitno nasjeckajte - i zeleni i bijeli dio).
Jaja umutite, dodajte vrhnje, sol, papar, još malo umutite sve zajedno pa na kraju dodajte sir i luk. Tako umućenu smjesu dodajte u krumpir i sve zajedno pomiješajte.
Smjesu krumpira i ostalih sastojaka prelijte u namašćenu posudu za pečenje, a pećnicu zagrijte na 190°. Pecite oko 40 minuta, dok torta ne porumeni.
Dobar tek!
Izvor: Coolinarika