Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Pečeni losos s povrćem

| Autor: Novi list
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Losos pripada kategoriji najzdravijih riba koje možemo pronaći u svjetskim morima, a njegova je glavna prednost što u tek stotinu grama lososa imamo dvadeset grama bjelančevina.

Prepun je visokovrijednih sastojaka kao što su omega-3 masne kiseline koje smanjuju kolesterol, a neke studije tvrde da čak i podižu raspoloženje. Za one dane u tjednu kada vi i vaši ukućani imate manjak energije, pripremite si ovu ukusnu ribu uz povrće i gledajte kako vam raste energija.

Losos pripada kategoriji najzdravijih riba koje možemo pronaći u svjetskim morima, a njegova je glavna prednost što u tek stotinu grama lososa imamo dvadeset grama bjelančevina.

Prepun je visokovrijednih sastojaka kao što su omega-3 masne kiseline koje smanjuju kolesterol, a neke studije tvrde da čak i podižu raspoloženje. Za one dane u tjednu kada vi i vaši ukućani imate manjak energije, pripremite si ovu ukusnu ribu uz povrće i gledajte kako vam raste energija.

Sastojci:

  • 500 g fileta lososa
  • 1 crvena i 1 zelena paprika
  • zelena salata
  • 1 manja kapula
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • peršin
  • limun nasjeckan na kriške
  • sol i papar

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i dok čekate da se zagrije, u posudi pomiješajte sve začine s popisa. Na kockice nasjeckajte paprike te ih posložite na lim za pečenje. Na lim za pečenje stavite i papir tako da vam se namirnice ne lijepe tijekom termalne obrade.

Na povrće namažite polovicu mješavina začina i maslinovog ulja pa pecite desetak minuta. Kada je povrće gotovo, izvadite iz pećnice lim za pečenje i napravite mjesta za filete lososa.

Na filete namažite preostale začine iz posude te ih smjestite u sredinu lima za pečenje. Filete poškropite maslinovim uljem i sve zajedno vratite u pećnicu da se peče na još desetak minuta.

Kada su fileti lososa dobili smećkastu boju, izvadite ručak iz pećnice i pripremite posuđe za posluživanje. Za poseban dojam, ispod fileta lososa stavite zelenu salatu, a oko fileta složite kriške limuna i sve zajedno obogatite peršinom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter