KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Kremasti njoki sa šampinjonima za idealni jesenski ručak

| Autor: Mija Dropuljić
(iStock)

(iStock)


Stiže nam jesen, a to godišnje doba je poznato po svojoj specifičnoj atmosferi. 

Udobno se osjećamo kod kuće, gledamo filmove, bavimo se hobijima i kuhamo mnogo recepata za takozvani comfort food.

Jedan od takvih sjajnih recepata je i ovaj za neodoljivo kremaste njoke.

Okus je prekrasno kremast, a posebno ukusnu notu dobiva zahvaljujući šampinjonima.

I najbolje od svega: recept se kuha u tren oka i stoga je savršen za dane kada vam treba nešto na brzinu, a želudac vam već kruli.

Sastojci

  • 1 manja glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 350 g šampinjona
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • Sol i papar
  • 100 ml bijelog vina
  • 200 ml povrtnog temeljca
  • 200 grama vrhnja za kuhanje
  • 600 g njoka
  • 150 g crème fraîche
  • vlasac
  • 50 g ribanog parmezana

Priprema

Luk i češnjak ogulite, sitno narežite ili nasjeckajte. Šampinjone očistite i narežite na komade veličine zalogaja. Zagrijte ulje u velikoj tavi. Na njemu pržite luk, češnjak i gljive oko 6 minuta. Začinite s 1 žličicom začinskog bilja te soli i paprom. Deglazirajte bijelim vinom i temeljcem od povrća, dodajte vrhnje. Sve zakuhajte i kuhajte nepoklopljeno oko 5 minuta.

U međuvremenu pripremite njoke prema uputama na pakiranju. Pomiješajte crème fraîche s 1 žličicom začinskog bilja, soli i papra. Vlasac operite i narežite na sitne komadiće. Njoke ocijedite, stavite u tavu s gljivama i promiješajte. Posložite njoke u tanjur, dodajte začinjen crème fraîche i parmezan te pospite vlascem.

Dobar tek!

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom