KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Brzinski tarte tatin s rajčicama i feta sirom

| Autor: Mija Dropuljić
(iStock)

(iStock)


Bilo za doručak brunch ili večeru – svježe ispečen tarte tatin je uvijek dobra ideja. Još ako je napravljen sa sezonskim namirnicama koje su bogate okusom, obrok je neodoljivo sočan i ukusan. 

Ako ste u potrazi za brzim, ali aromatičnim novim jelom za ljeto, donosimo jednostavan recept za tarte s rajčicama i feta sirom.

Sastojci: 

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • ½ bloka feta sira
  • 2 jušne žlice grčkog jogurta
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • Papar, sol i kopar
  • 2 šalice svježih rajčica po izboru
  • Šaka svježih začina (peršin ili bosiljak)

Priprema: 

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Otvorite lisnato tijesto i rasporedite listove. 

U kalupu za pite raspodijelite tijesto. Tijesto premažite umućenim jajem.

Dno pecite oko 15 minuta dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. 

U blenderu pomiješajte feta sir, jogurt i ulje, a ako je potrebno, dodajte još jogurta ili ulja. Dodajte narezan češnjak, sol i papar. Na kraju dodajte kopar.

Rajčice operite i narežite na srednje tanke kriške. Sve dodajte u tarte tatin i zapecite još pet minuta u pećnici. Ukrasite svježim začinima. 

Dobar tek!

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater