(iStock)
Bilo za doručak brunch ili večeru – svježe ispečen tarte tatin je uvijek dobra ideja. Još ako je napravljen sa sezonskim namirnicama koje su bogate okusom, obrok je neodoljivo sočan i ukusan.
Ako ste u potrazi za brzim, ali aromatičnim novim jelom za ljeto, donosimo jednostavan recept za tarte s rajčicama i feta sirom.
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Otvorite lisnato tijesto i rasporedite listove.
U kalupu za pite raspodijelite tijesto. Tijesto premažite umućenim jajem.
Dno pecite oko 15 minuta dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.
U blenderu pomiješajte feta sir, jogurt i ulje, a ako je potrebno, dodajte još jogurta ili ulja. Dodajte narezan češnjak, sol i papar. Na kraju dodajte kopar.
Rajčice operite i narežite na srednje tanke kriške. Sve dodajte u tarte tatin i zapecite još pet minuta u pećnici. Ukrasite svježim začinima.
Dobar tek!
Izvor: Novi list