KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Zebra kolač

| Autor: Glas Istre
Ilustarcija (Freepik)

Ilustarcija (Freepik)


Danas vam donosimo jedan ukusan recept za jednostavan desert. Odličan je uz čašu mlijeka, kave, kakaa ili soka.

Zebra kolač je vrlo sličan mramornom kolaču, sastojci su gotovo isti a za dobiti "zebru" treba paziti na prelijevanje.

Dobra stvar kod ovog kolača je što su sastojci jednostavni i većina nas ih ima u svom frižideru.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 3 čaše glatkog brašna
  • 1,5 čaša šećera
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 vrećica vanilinog šećera
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša suncokretovog ulja
  • 5-6 žlica mlijeka
  • 4 žlice kakaa
  • 3 žlice ruma

Priprema:

Cijela jaja miksati sa šećerom i vanilinim šećerom. Postepeno dodati jogurt, ulje i mlijeko pa dobro sve sjediniti. Tada dodati brašno sa praškom za pecivo.

Dobivenu biskvitnu masu podijeliti na dva jednaka dijela. U jedan dio dodati kakao i rum pa dobro promiksati.

U okrugli kalup 22-24 cm promjera staviti masni papir za pečenje. Tada na sredinu papira staviti veću žlicu ili tri jušne žlice tamne smjese. Zatim na sred te smjese odmah staviti istu količinu žute i tako nastaviti naizmjenice dodavati jednu smjesu na drugu dok se sve ne potroši. Kako budete stavljali smjesu jednu na drugu ona će se širiti sama od sebe prema rubovima kalupa.

Prije pečenja kalupom lupiti lagano o stol kako bi istjerali eventualne mjehuriće zraka. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 25-30 minuta.

Pečeni kolač kratko prohladiti, maknuti papir za pečenje pa poslužiti rezano na šnite.

Dobar tek!

Izvor: ReciPeci

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter