(Photo by Keriliwi on Unsplash)
Jednostavan za pripremu, a dovoljno dojmljiv da impresionira svakog gosta, ovaj quiche možete poslužiti topao ili hladan, uz čašu bijelog vina ili jednostavnu zelenu salatu. Savršen je primjer onoga da je jednostavno često i - najbolje.
Prosijte brašno u zdjelu, dodajte maslac pa zatim ih rukama mijesite dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte 2-4 žlice vode ili koliko treba da se sjedine. Oblikujte kuglu.
Tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini u krug promjera 30-ak centimetara. Za pečenje vam treba kalup promjera 25 centimetara.
Uz pomoć valjka prebacite tijesto u kalup i utisnite ga u njega. Ohladite u hladnjaku ili zamrzivaču 20 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
U mali kalup za pečenje rasporedite rajčice i pokapajte ih maslinovim uljem te začinite solju i paprom. Stavite rajčice na donju rešetku pećnice.
Tijesto u kalupu izbodite vilicom, prekrijte ga papirom za pečenje i napunite grahom ili drugim utegom za slijepo pečenje.
Pecite 20 minuta pa maknite papir i grah, a zatim nastavite peći još 5-10 minuta da tijesto dobije boju. Izvadite i koru i rajčice iz pećnice.
Dok se tijesto peče, u velikoj zdjeli umutite jaja. Postupno dodajte vrhnje, zatim umiješajte bosiljak i začinite.
Kada je tijesto gotovo, pospite po njemu polovicu sira, dodajte rajčice, prelijte smjesom vrhnja i na kraju pospite ostatkom sira.
Pecite 20-25 minuta dok se nadjev ne stisne i ne dobije boju.
Ostavite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi, odrežite rubove tijesta, a zatim ga izvadite iz kalupa. Pospite preostalim bosiljkom i poslužite.
Dobar tek!
Izvor: Punkufer.hr