KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Zdrave palačinke

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Danas vam donosimo jedan fini recept koji je gotov u svega 20 minuta.

Zdrave palačinke koriste zobene pahuljice umjesto brašna koje doprinose ravnomjernije i dugotrajnije opskrbljivanje energijom.

Palačinke se mogu jesti kao desert, doručak ili međuobrok s obzirom da je zob dobar izvor proteina, aminokiselina, vitamina i minerala.

Sastojci za 8 osoba:

  • 100 g zobenih pahuljica
  • 100 g jogurta (voćni ili obični)
  • 1 banana
  • 1 jaje
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 50 ml bademovog mlijeka (može i mlijeko od zobi ili obično)

Priprema:

U blender staviti sve sastojke, zobene pahuljice, jogurt, bananu, jaje, vaniliju, cimet i prašak za pecivo. Dodati mlijeko. Smjesa nesmije biti previše gusta niti rijetka. Ako vam je previše gusta dodajte mlijeka a ako vam je kojim slučajem previše rijetka onda dodajte zobenih pahuljica. Ostavite smjesu da odstoji dok se tava zagrije.

Zagrijati tavu, ako nemate nonstick spray, uzmite salvetu i umočite malo u ulje i pređite preko tave. Nemojte stavljati ulja da pliva po tavi, već samo prebrišite tavu kako se palačinke nebi lijepile. Kacijolom izlijevajte smjesu u tavu.

Kad vidite balončiće po vrhu onda je vrijeme da palačinku prebacite na drugu stranu. Peku se otprilike 3 minute na jednoj strani i kad ih prebacite još 1-2 minute na drugoj strani i to na umjerenoj temperaturi. Pazite da vam ne zagore i da vam nije jaka temperatura.

Poslužiti dok je toplo, a namaz, sirup i voće odaberite po želji.

Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter