(iStock)
Ako ste ljubitelj brzih recepata, ova kombinacija riže s povrćem i fetom je savršena za lijene ljetne dane.
Svi sastojci se jednostavno stave u vatrostalnu posudu, koja zatim završi u pećnici. Ali ovaj recept nije samo gotov u roku keks, već je idealan i za korištenje ostataka.
Ne morate se striktno držati popisa sastojaka, povrće možete mijenjati po želji.
Na primjer, savršeno bi odgovarali i smrznuti grašak ili rajčica. Pustite mašti na volju.
Češnjak i luk ogulite i narežite na sitne kockice. Tikvice, mrkvu i papriku operite i također sitno narežite. Uzmite vatrostalnu posudu i dodajte sirovu rižu i sve povrće.
Prokuhajte temeljac i prelijte ga preko svega. Fetu izlomite na velike komade i dodajte i nju. Posudu stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 30 minuta. Kad nestane tekućine i riža je gotova, izvadite i promiješajte.