KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Delicija s okusom Grčke - rižoto iz pećnice gotov u pola sata

| Autor: Glas Istre
(iStock)

(iStock)


Ako ste ljubitelj brzih recepata, ova kombinacija riže s povrćem i fetom je savršena za lijene ljetne dane. 

Svi sastojci se jednostavno stave u vatrostalnu posudu, koja zatim završi u pećnici. Ali ovaj recept nije samo gotov u roku keks, već je idealan i za korištenje ostataka.

Ne morate se striktno držati popisa sastojaka, povrće možete mijenjati po želji.

Na primjer, savršeno bi odgovarali i smrznuti grašak ili rajčica. Pustite mašti na volju.

Sastojci

  • 1 šalica riže
  • 3 šalice povrtnog temeljca
  • 1 glavica luka
  • 250 g fete
  • ½ tikvice
  • 1 mrkva
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 crvena paprika
  • 1 žličica paprike u prahu
  • 1 žličica čilija u prahu
  • Sol i papar

Priprema

Češnjak i luk ogulite i narežite na sitne kockice. Tikvice, mrkvu i papriku operite i također sitno narežite. Uzmite vatrostalnu posudu i dodajte sirovu rižu i sve povrće.

Prokuhajte temeljac i prelijte ga preko svega. Fetu izlomite na velike komade i dodajte i nju. Posudu stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 30 minuta. Kad nestane tekućine i riža je gotova, izvadite i promiješajte.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter