Ilustracija (Unsplash)
Sezona tikvica još je u tijeku stoga vam danas donosimo fini i brzi ručak sa tikvicama.
Polpete od tikvica mogu se jesti tople i hladne, mogu poslužiti kao predjelo, prilog ili samostalni obrok.
Uživajte u ovom ručku prigodnom za cijelu obitelj.
Sastojci:
Dip od kiselog vrhnja (po izboru):
Priprema:
Tikvice naribati, nasoliti i pustiti oko pola sata da odstoje. Ocijediti ih rukama koliko više možete.
Sitno sjeckani luk prodinstati na malo ulja, na kraju dodati sitno sjeckani češnjak, neka samo malo pusti miris. Ohladiti.
Pomiješati sve sastojke, začiniti. ako je tijesto malo rijetko, možete dodati malo brašna. Ostaviti da odstoji oko pola sata u hladnjaku.
Formirati polpete i peci ih u malo ulja ili masla. Možete ih prije pečenja malo uvaljati u mrvice, ali onda popiju malo vise masnoće.
Također ih možete peći u pečnici, na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Ako radite dip, pomiješajte sve sastojke, začinite i ostavite malo da odstoji. Servirati polpete uz dip.
Dobar tek!
Izvor: Coolinarika