KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pržene lignje - pravo ljetno jelo koje se jednostavno i brzo priprema

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


U svega pola sata možete pripremiti ovo pravo ljetno jelo - pržene lignje, ukusne i zasitne i pravi zaštitni znak ljeta.

Priprema je vrlo jednostavna, a preporučamo da ih jedete tople - tada su najbolje.

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kg lignji
  • 100 g pšeničnog oštrog brašna
  • ulje za prženje

Za posluživanje

  • sol
  • 1 limun

Za tartar umak

  • 100 g majoneze
  • 150 ml kiselog vrhnja
  • 1 žličica kapara
  • 80 g kiselih krastavaca
  • 1 glavica luka
  • peršin
  • sol
  • papar

Priprema:

Lignje očistite, operite, dobro ocijedite i osušite, zatim ih narežite na kolutiće, uvaljajte u brašno i pržite u dubokom i dobro zagrijanom ulju.

Pržene lignje stavljajte na kuhinjski ubrus da upije suvišnu masnoću.

Za tartar umak: Majonezu izmiješajte s kiselim vrhnjem, a zatim dodajte sjeckane kapare, kisele krastavce, luk i svježi peršin, začinite solju i paprom te dobro izmiješajte.

Pržene lignje posolite i poslužite s prženim ili kuhanim krumpirom, limunom ili s tartar umakom.

Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom