Ilustracija (Unsplash)
Sezona povrća je u tijeku, stoga vam danas donosimo lagani recept sa rižom i tikvicama koje je idealno zdravo jelo za ljetne vrućine.
Tikvice se mogu spraviti na različite načine, vrlo su bogate mineralima, vitaminima i antioksidansima te doprinose jačanju imuniteta.
Za pripremu ovog recepta trebati će vam 45 minuta.
Sastojci za 2 osobe:
Priprema:
Luk nasjeckati na sitno, a tikvicu narezati na manje kockice. Na maslinovom ulju popržiti sitno sjeckani luk, te dodati procijeđene tikvice.
Dinstati podlijevajući vodom dok tikvice ne omekšaju. Zatim dodati rižu, začiniti po ukusu solju, paprom ili vegetom te nastaviti kuhati podlijevajući vodom ili temeljcem dok se riža ne skuha.
U kuhani rižoto dodati malo maslaca i promiješati.
Rižoto treba biti malo rijeđi i kremasti, a po želji možete umiješati sjeckani peršin ili sir ribanac.
Dobar tek!
Izvor: Coolinarka