KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Njoki s rajčicom i gorgonzolom - fino jelo gotovo u pola sata

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Ljubitelj ste njoka i volite umak od rajčica, ali i umak od sira gorgonzole i ne znate što biste radije. Evo rješenja za vaš problem, u isto vrijeme pripremite oba umaka i istovremeno uživajte u njima. Za pripremu ovog jela trebat će vam oko 30 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g njoki
  • 250 g pelati rajčice
  • 60 g sira gorgonzola
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica sušenog bosiljka
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 40 g maslaca
  • 120 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice sir ribanca
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Pelat rajčicu očistimo i narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo.

U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.

Nakon 2-3 minute prženja dodamo smeđi šećer i pričekamo 1-2 minute da se počne karamelizirati.

Zatim dodamo narezane pelat rajčice, sušeni bosiljak, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.

U zasebnu ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.

Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sir gorgonzolu i povremeno miješajući, oba umaka kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.

Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.

Kuhane njoke ocijedimo, jednu polovicu dodamo u umak od rajčice i promiješamo, a drugu polovicu u umak od gorgonzole, posipamo sjeckanim peršinom te također promiješamo.

Na tanjure raporedimo njoke s dvije vrste umaka i poslužimo.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater