(Foto: Fini recepti)
Njoki s umakom od vrhnja i paprike, posipani prženom slaninom, jelo je za svaku priliku. Brzo i jednostavno, ali i jako, jako fino. Za pripremu će vam trebati pola sata.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Prije svega, u dosta vrele i posoljene vode stavimo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
Za to vrijeme, u sjekač stavimo polovicu paprike narezane na kockice, dodamo grubo narezan luk, ulijemo juhu, dodamo mješavinu mediteranskih začina i izradimo u kašu.
U zagrijanu tavu stavimo narezanu pancetu, kratko popržimo i izvadimo na stranu.
U tavu, na masnoću od prženja dodamo kašu od povrća, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri dok se tekućina malo na reducira.
Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo preostale kockice paprike, listove bosiljka narezane na trakice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute.
U gotov umak umiješamo kuhane i ocijeđene njoke, premjestimo ih na tanjur, posipamo listićima pržene pancete i poslužimo.
Dobar tek!
Izvor: Fini recepti