KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Brzo, jednostavno i jako fino - njoki s umakom od paprike

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Njoki s umakom od vrhnja i paprike, posipani prženom slaninom, jelo je za svaku priliku. Brzo i jednostavno, ali i jako, jako fino. Za pripremu će vam trebati pola sata.

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g njoki
  • 1 svježa žuta paprika
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 4 kriške pancete
  • 1 luk
  • 100 ml goveđeg temeljca
  • ½ žličice mediteranskih začina
  • 10 listova svježeg bosiljka
  • sol
  • papar

Priprema:

Prije svega, u dosta vrele i posoljene vode stavimo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.

Za to vrijeme, u sjekač stavimo polovicu paprike narezane na kockice, dodamo grubo narezan luk, ulijemo juhu, dodamo mješavinu mediteranskih začina i izradimo u kašu.

U zagrijanu tavu stavimo narezanu pancetu, kratko popržimo i izvadimo na stranu.

U tavu, na masnoću od prženja dodamo kašu od povrća, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri dok se tekućina malo na reducira.

Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo preostale kockice paprike, listove bosiljka narezane na trakice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute.

U gotov umak umiješamo kuhane i ocijeđene njoke, premjestimo ih na tanjur, posipamo listićima pržene pancete i poslužimo.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini