(Foto: Fini recepti)
U rižota obično stavljamo lignje, ili dagnje, ili repove morskih kozica i jako su nam fini. Međutim što mislite da u jedan rižoto stavimo to sve i još ponešto, kakav bi mu okus bio? Zasigurno fantastičan, a u to ćete se uvjeriti ako isprobate recept koji vam danas donosimo.
Ovo jelo je vrlo jednostavno za pripremu, a trebat će vam 45 minuta da ga pripremite.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Mrkvu i stabljiku celera nasjeckamo, češnjak protisnemo, a lignje i mladi luk narežemo na kolutiće.
U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo mladi luk i mrkvu, te ih pržimo dok mrkva malo ne omekša.
Zatim dodamo češnjak i narezane lignje, te ih pržimo na srednje jakoj vatri tri, četiri minute. Potom dodamo rižu i kratko ju pržimo da upije masnoću od prženja.
Nakon minutu, dvije u lonac ulijemo bijelo vino i pričekamo da riža upije tekućinu. Zatim nastavimo kuhati rižu podlijevajući juhom i stalno miješajući kuhačom do željene tvrdoće.
Nakon 15-ak minuta dodamo repove kozica, dagnje, narezanu stabljiku celera te podlijevajući juhom i stalno miješajući, rižoto kuhamo još pet minuta.
Rižoto maknemo s vatre, začinimo solju i paprom, dodamo peršin, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji nekoliko minuta.
Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Dobar tek!
Izvor: Fini recepti