KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Fini rižoto s plodovima mora koji se vrlo jednostavno priprema

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


U rižota obično stavljamo lignje, ili dagnje, ili repove morskih kozica i jako su nam fini. Međutim što mislite da u jedan rižoto stavimo to sve i još ponešto, kakav bi mu okus bio? Zasigurno fantastičan, a u to ćete se uvjeriti ako isprobate recept koji vam danas donosimo.

Ovo jelo je vrlo jednostavno za pripremu, a trebat će vam 45 minuta da ga pripremite.

Sastojci za 4 osobe:

  • 400 g očišćenih dagnji
  • 300 g riže
  • 250 g očišćenih lignji
  • 150 g očišćenih repova morskih kozica
  • 1 mrkva
  • ½ celerove stabljike
  • 1 mladi luk
  • 700 ml povrtnog temeljca
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Mrkvu i stabljiku celera nasjeckamo, češnjak protisnemo, a lignje i mladi luk narežemo na kolutiće.

U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo mladi luk i mrkvu, te ih pržimo dok mrkva malo ne omekša.

Zatim dodamo češnjak i narezane lignje, te ih pržimo na srednje jakoj vatri tri, četiri minute. Potom dodamo rižu i kratko ju pržimo da upije masnoću od prženja.

Nakon minutu, dvije u lonac ulijemo bijelo vino i pričekamo da riža upije tekućinu. Zatim nastavimo kuhati rižu podlijevajući juhom i stalno miješajući kuhačom do željene tvrdoće.

Nakon 15-ak minuta dodamo repove kozica, dagnje, narezanu stabljiku celera te podlijevajući juhom i stalno miješajući, rižoto kuhamo još pet minuta.

Rižoto maknemo s vatre, začinimo solju i paprom, dodamo peršin, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji nekoliko minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini