KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pečene paprike s mediteranskim nadjevom

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Paprika je poznata po velikoj količini vitamina C, ujedno je dobar izvor vitamina B-skupine i prehrambenih vlakana, još kad joj dodamo fini i zdravi nadjev od ribe i dobijemo ovo prekrasno jelo, možemo u njemu uživati znajući da smo svakim zalogajem sve zdraviji. Za pripremu ovog jela trebat će vam oko 40 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

  • 350 g svježe zelene paprike
  • 3 režnja češnjaka
  • 4 žlice sjeckanog peršina
  • 1 ljubičasti luk
  • 8 fileta slanih srdela
  • 100 g skuše iz konzerve
  • 40 g krušnih mrvica
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

Paprikama odvojimo peteljke, očistimo ih, odrežemo im gornju trećinu i narežemo ju na kockice, luk nasjeckamo, skuše iz konzerve ocijedimo, a filete slanih srdela očistimo.

U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu papriku, 1/3 sjeckanog peršina, filete slanih srdela, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok sastojci malo ne omekšaju.

Nakon 3-4 minute prženja ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo krušne mrvice, promiješamo i sastojke premjestimo u posudu da se malo ohlade.

Zatim dodamo ocijeđene skuše, preostali sjeckani peršin, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke.

Dobivenom smjesom nadjenemo paprike, stavimo ih na vruću i namašćenu gril tavu i pečemo ih sa svih strana 10-15 minuta.

Gotove paprike premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih s malo maslinovog ulja i poslužimo.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter