Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Najsočniji kruh od banana ili kako se najlakše riješiti prezrelih 

| Autor: Glas Istre
Kruh od banana ( Foto: Unsplash)

Kruh od banana ( Foto: Unsplash)


Sastojci:

120 g otopljenog maslaca

100 g šećera

2 jaja

1 žličica ekstrakta vanilije

180 g glatkog brašna

1 žličica sode bikarbone

½ žličice soli

240 g kiselog vrhnja

150 g sjeckanih oraha

2 zrele banane, narezane

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Podmažite kalup za kruh veličine 22x12,5 cm.

U velikoj zdjeli pomiješajte otopljeni maslac i šećer. Dodajte jaja i vaniliju te umutite. Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol te ulijte smjesu maslaca i sjedinite u glatku smjesu.

Na kraju umiješajte kiselo vrhnje, orahe i zgnječene banane. Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljen kalup.

Pecite na 175 stupnjeva 60-65 minuta. Kako bi bili sigurni da je sredina kruha pečena zabodite čačkalicu, ako izađe suha kruh je pečen.

Ohladite kruh u kalupu 10 minuta te ga zatim izvadite na rešetku da se potpuno ohladi.

Izvor: Index recepti 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini