KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pileća prsa u pikantnom umaku od gljiva

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Ako želite piletinu pripremiti na nešto drukčiji način, a usto i volite pikantnije aromne - preporučamo vam današnji recept.

Ovo jelo se vrlo jednostavno priprema, a za pripremu će vam trebati oko pola sata.

Kao prilog uz ovako pripremljenu piletinu, možete poslužiti pekarski krumpir ili tjesteninu.

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 fileta pilećih prsa
  • 4 žlice maslaca
  • 1 luk
  • 250 g šampinjona
  • 120 ml bijelog vina
  • 120 ml pilećeg temeljca
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 žličica umaka od ljutih papričica
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • maslinovo ulje
  • sol

Priprema:

Gljive očetkamo, očistimo i skratimo im stapke, pileća prsa narežemo na veće komade, a luk nasjeckamo.

U tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.

Zatim dodamo komade piletine, posolimo ju i pržimo sa svih strana.

Nakon 4-5 minuta dodamo sjeckani luk, promiješamo i pržimo još 2-3 minuta.

Potom dodamo šampinjone te pržimo dalje.

Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povrtnu juhu, dodamo umak od ljutih papričica, sjeckani peršin, promiješamo sastojke i kuhamo 4-5 minuta da tekućina napola ispari.

Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, protresemo tavu i polako promiješamo te kuhamo još 2-3 minute da umak zgusne.

Jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini