(Foto: Fini recepti)
Ako želite piletinu pripremiti na nešto drukčiji način, a usto i volite pikantnije aromne - preporučamo vam današnji recept.
Ovo jelo se vrlo jednostavno priprema, a za pripremu će vam trebati oko pola sata.
Kao prilog uz ovako pripremljenu piletinu, možete poslužiti pekarski krumpir ili tjesteninu.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Gljive očetkamo, očistimo i skratimo im stapke, pileća prsa narežemo na veće komade, a luk nasjeckamo.
U tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
Zatim dodamo komade piletine, posolimo ju i pržimo sa svih strana.
Nakon 4-5 minuta dodamo sjeckani luk, promiješamo i pržimo još 2-3 minuta.
Potom dodamo šampinjone te pržimo dalje.
Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povrtnu juhu, dodamo umak od ljutih papričica, sjeckani peršin, promiješamo sastojke i kuhamo 4-5 minuta da tekućina napola ispari.
Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, protresemo tavu i polako promiješamo te kuhamo još 2-3 minute da umak zgusne.
Jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
Dobar tek!
Izvor: Fini recepti