Kuhajte s Glasom istre

Recept dana: Krumpir salata s inćunima i kaparima

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


U kuhinji uvijek treba upotrebljavati maštu i težiti ka raznolikošću jela. Tako smo i staru dobru krumpir salatu poslali na „make over“ i pogledajte što smo dobili!

Sastojci:

  • krumpir, 500 g (kuhanog u ljusci)
  • luk, 1 glavica
  • inćuni, 10 komada (u filetima)
  • limun, 1
  • senf, 1 žlica
  • kapare, 1 žlica
  • peršin, 1 žlica sjeckani
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema:

Sok od limuna iscijedimo, kuhani krumpir ogulimo i narežemo na ploške, luk na trakice, a filete inćuna usitnimo.

U zdjelu za salatu ulijemo maslinovo ulje i sok od limuna, posolimo i popaprimo, dodamo senf i pjenjačom izmiješamo sastojke.

Zatim u zdjelu s dresingom dodamo trakice luka, usitnjene inćune, sjeckani peršin te izmiješamo sastojke.

Potom dodamo ploške krumpira, kapare, nježno promiješamo i poslužimo.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater