KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Brudet od piletine

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Postoje brudeti ili brodeti s ribama bijelim i plavim, školjkama, mekušcima, rakovima, žabama, jeguljama i drugim. Danas vam donosimo recept kako napraviti brudet s piletinom.

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 narezano pile
  • 6 ocijeđenih rajčica pelata
  • 1 luk
  • 1 limun
  • 150 ml bijelog vina
  • 30 ml konjaka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 lovorov list
  • 1 grančica ružmarina
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Luk i češnjak nasjeckamo, a limun narežemo na kolutove.

Piletinu stavimo u prikladnu posudu, posolimo ju, prelijemo konjakom i sastojke izmiješamo rukom.

U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i češnjak, posolimo ih, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.

Zatim preko luka rasporedimo komade piletine i pržimo ih sa svih strana.

Nakon 10-ak minuta prženja dodamo grančicu ružmarina i lovorov list, ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino napola ne ispari.

Potom piletinu posipamo sjeckanim peršinom, dodamo pelate rajčice, dvije, tri kriške limuna, ulijemo 300 ml vode, napola poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, 60-ak minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini