Foto: Fini recepti
Kad Vam dosade „obične“ polpete, vrijeme je da se okrenete novim kombinacijama, a mi Vam predlažemo jednu posve novu i zanimljivu. Otkrijte kako se dobro slažu okusi puretine i nekoliko vrsta povrća...
Sastojci:
Priprema:
Patlidžan i tikvice očistimo, operemo, narežemo na kockice, stavimo u zdjelu, pokapamo sokom od limuna, prelijemo vodom i ostavimo da odstoje 20-ak minuta.
Kriškama kruha odstranimo koru, mekanu sredinu narežemo na kockice, stavimo u zasebnu zdjelu, malo ih posolimo, prelijemo mlijekom, malo pritisnemo i ostavimo da se moče.
U većoj tavi ugrijemo 4 žlice maslinovog ulja, dodamo luk narezan na trakice, ocijeđene tikvice i patlidžan, posolimo, dodamo iskoštene crne masline i pržimo dok povrće ne omekša.
Potom u tavu umiješamo protisnuti češnjak i čim zamiriše dodamo paprike narezane na kockice, mini rajčice, pržimo 5-6 minuta i maknemo s vatre.
U zdjelu s namočenim kruhom dodamo mljevenu puretinu, umućeno jaje, svježi krem sir, sve zajedno izradimo vilicom, dodamo sjeckani peršin, krušne mrvice, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo polpete (kuglice) veličine oraha, uvaljamo ih u brašno i otresemo višak.
U drugoj većoj tavi ugrijemo 2-3 žlice maslinovog ulja i na njemu pržimo pripremljene polpete od puretine, sa svih strana, po prilici 10-ak minuta.
Zatim smanjimo vatru i u tavu s polpetama umiješamo pirjano povrće iz prve tave, sve zajedno još jednom ugrijemo i poslužimo.
(Izvor: Fini recepti)