KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Zapečeni gulaš s krumpirom

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Ako želite konkretno jelo za cijelu obitelj - danas vam donosimo jednostavan recept za vrlo ukusan gulaš pripremljen na nešto drugačiji način.

Za pripremu će vam trebati oko 90 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

  • 600 g teleće koljenice
  • 2 žlice brašna
  • 2 luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 dcl piva
  • 2 lovorova lista
  • 200 g krumpira
  • 1 svježa crvena paprika
  • ½ žličice mediteranske mješavine začina
  • 1 vezica peršina
  • 250 ml mesnog temeljca
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo očišćeni i nasjeckani luk. Posolimo ga i pržimo na laganoj vatri. Meso odvojimo od kosti i narežemo na kockice te zajedno s češnjakom narezanim na listiće dodamo u tavu, posolimo, popaprimo, začinimo mediteranskom mješavinom začina. U lonac dodamo lovorov list i miješajući pirjamo dok meso ne pobijeli.

Meso posipamo brašnom, sastojke dobro izmiješamo, zatim u tavu dodamo narezani krumpir, očišćenu i na kockice narezanu papriku, ulijemo juhu i pivo. Vatru pojačamo i kuhamo dok se umak ne počne zgušnjavati.

Nakon 10 minuta ugasimo vatru i prelijemo sve sastojke u vatrostalnu posudu, ravnomjerno ih rasporedimo i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon 1 sat zapečeni gulaš je gotov i možemo ga poslužiti uz miješanu salatu.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater