(Foto: Fini recepti)
Njemačke palatschinken, francuske crepes ili naše palačinke se razlikuju od američkih pancakes po načinu pripreme, ali ako pripremimo za sve njih isti ukusni nadjev od blitve (ili špinata) u svima ćemo isto uživati.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Blitvu očistimo, operemo i ocijedimo, češnjak narežemo na listiće, a luk nasjeckamo.
U ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk i listiće češnjaka, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
Čim češnjak zamiriše dodamo blitvu i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri.
Nakon 6-7 minuta pirjanja tavu maknemo s vatre i pričekamo da se sastojci ohlade.
Zatim dodamo polovicu milerama i polovicu naribanog parmezana, muškatni oraščić, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo.
Dobivenom mješavinom nadjenemo palačinke, savijemo ih i premjestimo u vatrostalnu posudu premazanu maslacem.
Potom u zdjelicu s preostalim mileramom dodamo preostali parmezan, promiješamo i dobivenom smjesom premažemo palačinke.
Tako pripremljene palačinke stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
Poslužite na plitkim tanjurima.
Dobar tek!
Izvor: Fini recepti