KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Zapečene palačinke nadjevene blitvom

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Njemačke palatschinken, francuske crepes ili naše palačinke se razlikuju od američkih pancakes po načinu pripreme, ali ako pripremimo za sve njih isti ukusni nadjev od blitve (ili špinata) u svima ćemo isto uživati.

Sastojci za 4 osobe:

  • 8 palačinki
  • 800 g blitve
  • 50 g ribanog parmezana
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • 20 g maslaca
  • 250 milerama
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar svježe mljeveni

Priprema:

Blitvu očistimo, operemo i ocijedimo, češnjak narežemo na listiće, a luk nasjeckamo.

U ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk i listiće češnjaka, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.

Čim češnjak zamiriše dodamo blitvu i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri.

Nakon 6-7 minuta pirjanja tavu maknemo s vatre i pričekamo da se sastojci ohlade.

Zatim dodamo polovicu milerama i polovicu naribanog parmezana, muškatni oraščić, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo.

Dobivenom mješavinom nadjenemo palačinke, savijemo ih i premjestimo u vatrostalnu posudu premazanu maslacem.

Potom u zdjelicu s preostalim mileramom dodamo preostali parmezan, promiješamo i dobivenom smjesom premažemo palačinke.

Tako pripremljene palačinke stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.

Poslužite na plitkim tanjurima.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter