Foto: Fini recepti
Knedle od krumpirova tijesta ispunjene ukusnim mesnim okruglicama čine cjelovit i ukusan obrok. Uz ovo jelo vam nije potreban prilog nego volja za pripremom, a rezultat je vrhunski.
Sastojci:
Priprema:
Prije svega u zdjelicu s grisom ulijemo po prilici 100 ml vode, promiješamo i ostavimo da se moči, a krumpir stavimo kuhati.
U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckani luk, majčinu dušicu, mljevenu crvenu papriku, krušne mrvice, umućena jaja, začinimo solju i paprom, te izradimo jednoličnu smjesu.
Zatim od dobivene smjese, dlanovima oblikujemo kuglice promjera, po prilici 2 centimetra.
Dobivene kuglice stavimo u tavu, na vruću masnoću i pržimo sa svih strana 3-4 minute.
Kuhani krumpir, ogulimo i propasiramo u zdjelu. Potom umiješamo maslac, posolimo, dodamo kurkumu, žumanjke i dobro izradimo pjenjačom.
Zatim umiješamo namočeni gris i postupno dodajemo brašno, uz stalno miješanje kuhačom.
Kada smo dobili jednolično tijesto, navlažimo dlanove i tijestom omotamo mesne kuglice.
Dlanovima oblikujemo okruglice i stavimo ih kuhati u vrelu i posoljenu vodu.
Kada knedle isplivaju na površinu kuhamo ih još 1-2 minute. Gotove knedle stavimo na tanjur i poslužimo.