kuhajte s glasom istre

Recept dana: Knedle s mljevenim mesom

| Autor: Glas Istre
Foto: Fini recepti

Foto: Fini recepti


Knedle od krumpirova tijesta ispunjene ukusnim mesnim okruglicama čine cjelovit i ukusan obrok. Uz ovo jelo vam nije potreban prilog nego volja za pripremom, a rezultat je vrhunski.

Sastojci:

  • krumpir, 400 g
  • maslac, 30 g
  • kurkuma, 1 žličica
  • gris, 60 g pšeničnog
  • glatko brašno, 130 g
  • svinjetina, 250 g mljevene
  • luk, 1/2 glavice
  • jaja, 5
  • mljevena crvena paprika, 1/2 žličice
  • mažuran, 1/2 žličice sušenog
  • krušne mrvice, 20 g
  • ulje
  • sol i papar

Priprema:

Prije svega u zdjelicu s grisom ulijemo po prilici 100 ml vode, promiješamo i ostavimo da se moči, a krumpir stavimo kuhati.

U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckani luk, majčinu dušicu, mljevenu crvenu papriku, krušne mrvice, umućena jaja, začinimo solju i paprom, te izradimo jednoličnu smjesu.

Zatim od dobivene smjese, dlanovima oblikujemo kuglice promjera, po prilici 2 centimetra.

Dobivene kuglice stavimo u tavu, na vruću masnoću i pržimo sa svih strana 3-4 minute.

Kuhani krumpir, ogulimo i propasiramo u zdjelu. Potom umiješamo maslac, posolimo, dodamo kurkumu, žumanjke i dobro izradimo pjenjačom.

Zatim umiješamo namočeni gris i postupno dodajemo brašno, uz stalno miješanje kuhačom.

Kada smo dobili jednolično tijesto, navlažimo dlanove i tijestom omotamo mesne kuglice.

Dlanovima oblikujemo okruglice i stavimo ih kuhati u vrelu i posoljenu vodu.

Kada knedle isplivaju na površinu kuhamo ih još 1-2 minute. Gotove knedle stavimo na tanjur i poslužimo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum