Kuhajte s Glasom istre

Recept dana: Njoki u slatkom vrhnju

| Autor: Glas Istre
Foto. Fini recepti

Foto. Fini recepti


Sastojci iz recepta dovoljni su za četiri osobe, a priprema traje svega 20 minuta.

Sastojci:

  • 500 g njoka
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 200 g naribanog parmezana
  • 60 g maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica sjeckanog vlasca
  • muškatni oraščić
  • sol i papar

U lonac ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, protisnuti češnjak i kuhamo dok se maslac ne rastopi, te poveže s vrhnjem za kuhanje.

Zatim naribamo malo muškatnog oraščića i postupno dodajemo naribani parmezan, stalno miješajući kuhačom.

Kada se parmezan potpuno rastopio, umak kuhamo dalje na srednje jakoj vatri, stalno miješajući, po prilici, 5-6 minuta.

Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.

Gotove njoke ocijedimo, umiješamo u umak, začinimo solju i paprom, promiješamo, premjestimo na tanjur, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter