kuhajte s glasom istre

Recept dana: Jako dobro varivo u koje ne ide ni komadić mesa

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Sastojci:

220 grama kuhanog slanutka (jedna mala konzerva)

200 grama svježih mahuna

200 ml pasirane rajčice

2 krumpira

2 mrkve

1 luk

2-3 češnja češnjaka

1 žlica koncentrata rajčice

1 litra povrtnog temeljca

biljno ulje

sol i papar po želji

Priprema:

Na malo biljnog ulja prepirjajte luk narezan na sitne komade. Pirjajte dok ne omekša. U lonac dodajte i sitno narezani češnjak te pirjajte sve zajedno još oko jednu minutu. Ubacite mrkvu narezanu na kockice. Ubacite koncentrat rajčice i pasatu te sve dobro promiješajte.

U lonac stavite i krumpir narezan na manje kockice. Sve dobro promiješajte i zalijte vodom ili povrtnim temeljcem. Ako ne radite kod kuće vlastite temeljce, vrlo lako ga možete napraviti miješanjem tople vode s kupovnim temeljcem u kocki.

Posolite i popaprite. Dodajte i začinsko bilje po želji poput vlasca, peršina ili bosiljka.

Ubacite u lonac prethodno kuhani slanutak (ili onaj iz konzerve koji ste ocijedili i isprali pod vodom) te očišćene mahune narezane na manje dijelove.

Kuhajte sve zajedno oko 20 do 30 minuta, odnosno dok povrće ne omekša. Što su komadići mrkve i kockice krumpira manji, to će vam biti potrebno i manje vremena za termičku obradu.

Poslužite varivo s kriškom kruha i salatom po želji. Po varivu možete dodati i malo sjemenki bundeve.

Savjet plus: U varivo možete staviti i smrznute mahune. No njih stavite otprilike pet do deset minuta prije kraja termičke obrade da se ne raskuhaju u varivu.

Izvor: Zadovoljna.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter