KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jelo koje paše i uz roštilj i kao samostalno jelo - salata od bulgura i slanutka

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

150 g bulgura

500 ml vode

¼ žličice soli

1krastavac

2 grančice svježeg peršina

2 grančice svježe mente

0,5 crvenog luka

0,5 crvene paprike

250 g skuhanog ili ocijeđenog slanutka iz konzerve

50 g nasjeckanih pistacija

1limun (sok)

3 žlice maslinovog ulja

sol, papar

50 g feta sira - ako želite

Priprema:

U lonac stavite vodu, posolite i stavite da zakuha. Dodajte bulgur pa kuhajte oko 15 minuta. Probajte je li mekan i maknite s vatre.

Odmah ocijedite i ostavite da se prohladi, a za to vrijeme ćete pripremiti ostale sastojke.

Krastavac i papriku operite pa narežite na kockice. Ako je krastavac u sredini pun vodenih sjemenki, izvadite ih (sastružite) žličicom i bacite kako salata ne bi bila puna vode. Možete ga oguliti, ali ne morate.

Peršin i mentu nasjeckajte sitno. Limun iscijedite.

Kad se bulgur prohladio, pomiješajte ga u jednoj većoj zdjeli s ostalim sastojcima. Posolite i popaprite po ukusu, pa dodajte limunov sok i maslinovo ulje.

Dobro promiješajte, a na kraju razmrvite malo feta sira ako želite, no nije obavezno. Bez fete salata ostaje veganska.

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater