KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Ne bacajte ostatke hrane - isprobajte recept za ukusni složenac sa starim kruhom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Ako vam ostane starog kruha, nemojte ga bacati - možete ga iskoristiti za pripremu ukusnog složenca. Recept je okviran - tako da možete iskoristiti što god vam paše.

Sastojci:

  • 300 g starog kruha
  • 200 g špinata
  • 4 režnja češnjaka
  • 4 jaja
  • 3 dcl mlijeka
  • 20 dkg gauda sira
  • sol
  • papar

Priprema:

Stari kruh narežite na kockice i složite u pleh za pečenje. U tavi na srednjoj vatri otopite kockicu maslac, pa dodajte sitno sjeckan češnjak i kratko prodinstajte, pa dodajte očišćeni špinat i kuhajte dok ne povene, pa sve to sipajte preko kruha složenog u plehu za pečenje i promiješajte.

U posudi izmiješajte jaja, mlijeko i začinite solju i paprom, pa time prelijte kruh i malo pritisnite da se sav kruh namoči.

Posipajte ribanom gaudom.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 40 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju.

Nakon što izvadite iz pećnice, pustite da odstoji 10-ak minuta.

Servirajte u plitkim tanjurima.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter