KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Zapečeni njoki s mozzarellom - ukusan ručak gotov u pola sata

| Autor: Glas Istre
(Pixabay)

(Pixabay)


Uobičajeno se njoki pripremaju s raznim umacima, a danas vam donosimo zanimljiv i vrlo ukusan recept za pripremu njoka s mozzarellom u pećnici.

Za pripremu je dovoljna svega pola sata, a jelo će pasati i vegetarijancima. Ako želite još obogatiti okus, dodajte po želji kockice pancete, špeka ili kobasice.

Sastojci za 2 osobe:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 400 g pelata
  • 500 g njoka
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 125 g mozzarelle
  • 150 g ribane gaude
  • Sol
  • Papar

Priprema:

U velikoj tavi zagrijte ulje pa prodinstajte nasjeckani luk. Ubacite sitno sjeckani češnjak, popržite minutu, pa dodajte pelate i zgnječite ih drvenom kuhačom. Kuhajte desetak minuta uz povremeno miješanje.

Skuhajte njoke prema uputama na pakiranju pa ih umiješajte u umak. Začinite i ubacite u veliku vatrostalnu posudu ili pleh, pa posložite komadiće mozzarelle po površini, pa pospite naribanom gaudom.

U pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva pecite 10-ak minuta, dok se sir ne rastopi.

Servirajte toplo.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter