kuhajte s glasom istre

Recept dana: Svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Svinjska rebrica nas uvijek iznenade svojim finim okusom i jednostavnošću pripreme, stoga smo za vas ispekli sočna rebra, premazana dijon senfom, s krumpirom iz pećnice.

Sastojci:

  • svinjska rebra, 1 kg (u komadu)
  • senf dijon, 2 žlice
  • ružmarin, 1 grančica
  • češnjak, 2 režnja
  • naranča, 1
  • bijelo vino, 150 ml
  • povrtni temeljac, 150 ml
  • krumpir, 5-6
  • ljutika, 4-5 glavica
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol

Ljutiku očistimo i prepolovimo, neoguljene režnjeve češnjaka nožem nagnječimo, a koru naranče naribamo.

Svinjska rebrica posolimo s obiju strana, stavimo ih, kostima prema dolje, u vatrostalnu posudu, prelijemo ih vinom i povrtnom juhom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 240°C, 40-ak minuta.

Pet minuta prije kraja prvog pečenja, krumpir narežemo na četvrtine.

Vatrostalnu posudu s rebricama izvadimo, rebrica posipamo naribanom korom naranče, tanko ih premažemo dijon senfom, oko njih rasporedimo narezani krumpir i posolimo ga, dodamo narezanu ljutiku, nagnječene režnjeve češnjaka, preko svega natrgamo listiće ružmarina, prelijemo s malo maslinovog ulja i vratimo u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60-ak minuta.

Jelo izvadimo iz pećnice, rebrica premjestimo na dasku za rezanje i narežemo ih te sve zajedno poslužimo.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter