KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Minutni odresci u umaku od šampinjona

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Za pripremu ovog jela trebat će vam oko 45 minuta, a bit će to lagan i zasitan ručak za cijelu obitelj.

Sastojci za 4 osobe:

  • 8 minutnih odrezaka (cca 600gr)
  • 2 jušne žlice svinjske masti
  • 2 glavice luka
  • 500g šampinjona
  • 1 mala žličica slatke crvene paprike
  • 1 dcl bijelog vina
  • 2 dcl vode
  • 1 vrećica krem juhe s gljivama
  • sol
  • papar

Priprema:

Svinjske minutne odreske posolite i popaprite, pa uvaljajte u brašno i s obje strane ih popržite do zlatno žute boje.

Ispržene odreske stavite na tanjur.

Luk izrežite na kockice i stavite na masnoću gdje u kojoj su se pržili odresci, te luk malo posolite.

U međuvremenu dok se luk dinsta očistite šampinjone od zemlje i narežite ih na ploškice.

Kada je luk omekšao dodajte luku žličicu mljevene slatke crvene paprike i promiješajte, pa dodajte narezane šampinjone i dinstajte oko deset minuta.

Kada šampinjoni puste vodu i omekšaju, stavite na šampinjone ispržene odreske i zalijte s 1 dcl bijelog vina i 1dcl vode, začinite, malo protresite, poklopite i ostavite da se kuha na laganoj vatri oko 15 minuta.

Juhu s gljivama pomiješajte sa 1 dcl vode i izlijte na meso i šampinjone te još deset minuta prokuhajte.

Malo protresite i kad se zgusne vaš ručak je gotov.

Umjesto svinjskih minutnih odrezaka možete napraviti ovo jelo i sa pilećim, purećim fileom ili sa junetinom. Poslužiti možete uz bilo koju tjesteninu, njoke, pire od krumpira ili sa rižom.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter