Unsplash
Za dno:
Za kremu:
Za ukrašavanje:
U kalup promjera 24 cm stavite papir za pečenje.
Otopite maslac.
Smrvite kekse.
Pomiješajte maslac i kekse te smjesu utisnite u pripremljeni kalup.
Ostavite minimalno pola sata u hladnjaku.
Za kremu: naribajte koricu limeta te iscijedite sok.
Pomiješajte svježi sir, šećer, gin, tonik, sok i koricu od limeta.
Želatinu omekšajte u hladnoj vodi te otopite po uputama.
Nakon što se ohladi dodajte smjesi.
Smjesu ostavite u hladnjaku.
U međuvremenu umutite šlag i dodajte na koncu smjesi.
Kremu ravnomjerno raspodijelite u kalup te ostavite dva sata u hladnjak.
Za ukrašavanje: Limetu podijelite na dva dijela. Jedan dio narežite na kriške, dok od druge polovice naribajte koricu. Pomiješajte šećer i naribanu koricu.
Kolač ukrasite narezanom limetom, pospite šećerom i za kraj dodajte svježe listove mente.
Izvor: Novi list