SPOJ OMILJENE TORTE I PIĆA

Znamo da volite tortu sa sirom. Stoga je pravo vrijeme da isprobate gin-cheesecake

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


Sastojci:

Za dno:

  • 100 g maslaca
  • 200 g keksa s maslacem

Za kremu:

  • 2 limete
  • 400 g svježeg sira
  • 60 g šećera
  • 6 listova želatine
  • 150 ml tonika
  • 4 jušne žlice gina
  • 250 ml šlaga

Za ukrašavanje:

  • 2 jušne žlice šećera
  • 1 limeta
  • listići mente

Priprema:

U kalup promjera 24 cm stavite papir za pečenje.

Otopite maslac.

Smrvite kekse.

Pomiješajte maslac i kekse te smjesu utisnite u pripremljeni kalup.

Ostavite minimalno pola sata u hladnjaku.

Za kremu: naribajte koricu limeta te iscijedite sok.

Pomiješajte svježi sir, šećer, gin, tonik, sok i koricu od limeta.

Želatinu omekšajte u hladnoj vodi te otopite po uputama.

Nakon što se ohladi dodajte smjesi.

Smjesu ostavite u hladnjaku.

U međuvremenu umutite šlag i dodajte na koncu smjesi.

Kremu ravnomjerno raspodijelite u kalup te ostavite dva sata u hladnjak.

Za ukrašavanje: Limetu podijelite na dva dijela. Jedan dio narežite na kriške, dok od druge polovice naribajte koricu. Pomiješajte šećer i naribanu koricu.

Kolač ukrasite narezanom limetom, pospite šećerom i za kraj dodajte svježe listove mente.

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter