SELO KRUNČIĆI

VILLA ENI KOD SVETOG LOVREČA: Izvana stara ljupka istarska gospođa, iznutra moderna suvremena žena

| Autor: Ružica KORACA
Villa Eni

Villa Eni


Sigurno su vam poznati ti neki prostori u koje se zaljubite odmah na prvi pogled. Što zbog uređenja i šarma samog prostora, što zbog ideje jedinstvenog iskustva boravka u njoj. Vila Eni, koja se smjestila u mirnom selu Krunčići pored Svetoga Lovreča u Istri, upravo je takva.

Vila Eni

Vanjština vile datira iz 1918. godine, dok je interijer moderan i luksuzan. Vila Eni spoj je tradicije i modernog uređenja, te pruža sve ono što jedan današnji gost od prostora zahtjeva. Izvorno je sagrađena 1918. godine i da je njena vlasnica Marina Tomić sa suprugom nije potpuno obnovila, propala bi.

- Renovirana je 2015. godine i danas je to bajkovita vila istarskog šarma te modernog stila uređenja. Naime, izvana je zadržala izgled tipične tradicionalne istarske kuće, dok je iznutra opremljena modernim namještajem i dizajnerskim detaljima kako bi pružila jedinstven smještaj za goste koji traže luksuz u slikovitom okruženju, govori nam Marina Tomić.

Vila Eni

Naime, vila Eni sve je samo ne još jedna obična luksuzna vila za odmor. Nakon što je dugo vremena propadala, današnji vlasnici su joj udahnuli novi život, ne zanemarujući njeno izvorno porijeklo.

- Naša ideja bila je zadržati taj vanjski izgled tradicionalne istarske kuće, tu istarsku grotu od koje je kuća bila izgrađena, kako bi našim gostima pružili ugođaj tradicije i kulture kraja kojeg posjećuju te kako bi odali počast istarskom kraju, objasnila nam je vlasnica Marina.

Posebnu ljupkost vili daju plavo obojene grilje na prozorima, koje upotpunjuju taj starinski štih te izgled tradicionalne istarske kuće. Interijer vile osvaja na prvi pogled jednako kao i njen eksterijer. I dok izvana ima karakter stare ljupke istarske gospođe, iznutra je ona moderna suvremena žena. Kako je kuća stara preko sto godina, unutrašnjost je potpuno rekonstruirana, prenamijenjena i obnovljena te kao takva oaza je luksuznosti te urbanog stila.

Vila Eni

- Ljubiteljica sam modernog, minimalističkog uređenja koje je funkcionalno, stoga dvojbe oko uređenja interijera nije bilo, rekla je vlasnica vile Eni.

Unutrašnjost vile prozračn je i skladan, moderno uređen te moderno opremljen prostor koji će svakom gostu pružiti ugodnu mirnu atmosferu potpunog uživanja bez stresa.

Vila Eni prostire se na 200 četvornih metara. Sastoji se od prizemlja, prvog kata i ograđene okućnice. Sadrži četiri sobe i jednako toliko kupaonica. U prizemlju se nalazi potpuno opremljena i moderno uređena kuhinja s prostranom blagovaonom te raskošni dnevni boravak s otvorenim kaminom i svim tehničkim značajkama ključnima za boravak suvremenog gosta. Dnevni boravak ima izlaz na velebnu terasu s bazenom. Također, u prizemlju kuće nalazi se udobna spavaća soba za dvije osobe s vlastitom kupaonicom. Prvi kat obuhvaća još tri dodatne spavaće sobe dopadljivog i ugodnog stila uređenja. U svakoj od tri sobe mogu boraviti dvije osobe. Također, svaka soba ima svoju prostranu kupaonicu nenametljivog modernog stila.

Vila Eni

Iznimnost ovih dviju soba na prvom katu vile je ta što imaju predivan pogled na istarski kraj. Jedna soba sadrži veliku terasu, dok je druga djelomično otvorena na galeriji. Lijepi otvoreni bazen, sa sebi pripadajućim ležaljkama za odmor i relaksaciju, roštilj, veliki stol te dva parkirna mjesta, čine okućnicu koja se prostire na 210 kvadrata. Vila Eni uključuju svu opremu, značajke, aparaturu te elektroniku koja bi mogla zatrebati suvremenom gostu te sa svojim sofisticiranim modernim uređenjem idealan je prostor za bajkoviti odmor iz snova u središtu Istre.

Vila Eni

Vila Eni namijenjena je za boravak osam osoba. Idealna je za svakog tko sebi želi pružiti užitak boravka u luksuznom prostoru koji priliči dobu u kojem se nalazimo, ali također pruža odmak od uređenja i izgleda bezbrojnih luksuznih vila na koje smo svi navikli. Sa svojim eksterijerom starinskog istarskog šarma i suvremenim interijerom ona je upravo takva. Jedinstvena, originalna, dojmljiva i opuštajuće atmosfere, u kojoj će iskustvo boravaka biti nezaboravno. Ova vila idealna je za bijeg od svakodnevice i savršena je za doživljaj mira. No, iako takva, ona nije daleko od mora, odnosno središta zbivanja. Pruža mir, udobnost, ugodnost vlastitog doma, ali i razonodu te zabavu.

Vila Eni

U istom selu nalazi se i poznata vinarija Matošević, koja gostima pruža nezaboravno iskustvo obilaska podruma i degustacije vina. Udaljena je svega 4,5 km od čistog Jadranskog mora i prelijepih jadranskih plaža. Također, vila Eni udaljena je 20 minuta vožnje automobilom od prekrasnih istarskih gradova Rovinja i Poreča te trideset minuta od Pule i središta Istre - srednjovjekovnih pitoresknih gradova Motovuna i Grožnjana. Osim za odmor, savršena je za priređivanje raznih evenata za ograničen broj ljudi.

Safe stay in Croatia

Svojim modernim, luksuznim, ugodnim i dojmljivim interijerom te vanjskim izgledom tradicionalne istarske kuće, omogućit će vam sve što je potrebno za jedinstveno iskustvo boravka i osjećaj kao da ste kod vlastite kuće. Vrlo bitno za današnje vrijeme jest Stay safe in Croatia, oznaka koju vila Eni ima zbog sigurnosti svojih gostiju.

*Sadržaj reailziran u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom

HTZ

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter