KAMO ZA VIKEND

Duša jeseni stoluje u Gorskom kotaru

| Autor: Glas Istre
Čogrljevo jezero, Vrbovsko (Snimio Stanislav Horaček)

Čogrljevo jezero, Vrbovsko (Snimio Stanislav Horaček)


Jesen je Friedrich Nietzsche okarakterizirao kao godišnje doba duše, a njezino neodoljivo platno najbolje možete upoznati u Gorskom kotaru. Uživanje u goranskim prostranstvima nesvakidašnje je iskustvo koje će vam pružiti više od zasluženog odmora. Odvojite vrijeme za sebe ovog vikenda i sakrijete se u okrilje goranskih šuma, uživajte u čistoj netaknutoj prirodi i razotkrijte zašto je baš jesen godišnje doba duše gdje je svaki list Camusov cvijet.

Jagodina Stijena, Delnice (Snimio Mario Jurina)Jagodina Stijena, Delnice (Snimio Mario Jurina)

Odvažite se i osvojite jednu od prekrasnih goranskih staza, primjerice najkraćom ćete doći do jednog od dva izvora Dobre, rijeke ponornice. Na samom izvoru nalazi se i klupica za odmor te stari mlin. Odlučite li se produžiti šetnju čarobna bukova šuma Skradskog vrha pružit će vam idealan bijeg od užurbane svakodnevice. Najduža je staza Malo po malo, a krećete iza centra Mrkoplja ispred Doma kulture. Ova prekrasna staza inspirirat će vas na relaksirajuću šetnju prirodom i napuniti baterije.

Noć vještica u srcu Gorskog kotara

U subotu, 29. listopada povodom Noći vještica vas očekuje i noćna šetnja uz fireshow i retro party. Prošećite se šumom noću uz pratnju punog mjeseca, a potom uživajte u zabavnom programu uz profesionalne plesačice s vatrom, DJ-a i retro hitove. Za noćnu šetnju odabrana je staza u zaštićenoj park-šumi Japlenški vrh u Delnicama gdje ćete uz stručno vodstvo uživati u laganoj kružnoj ruti od tri kilometra bez mnogo uspona, a sigurni i široki makadam savršen je za vaše prve noćne korake bez uspona na sam vrh.

Jezero Bajer, Fužine (Snimio Marinko Jakovljević)Jezero Bajer, Fužine (Snimio Marinko Jakovljević)

Gastroventure à la Gorski kotar – gurmanska avantura za vaše nepce

Posjet goranskom kraju zasladite uživanjem u gurmanskoj avanturi Gastroventure à la Gorski kotar i uživanju u plodovima prirode koje vam pripremaju lokalni restorani. U studenom goranski ugostitelji će vas upoznati sa sezonskim jelima, a na jelovnicima potražite jela na bazi kiselog zelja, čvaraka, krvavica i salenjaka. Primamljivi jelovnici goranskih restorana pružit će vam i ostale raznovrsne specijalitete koji oduševljenju gastronomade. Isprobajte, kultnu štrudlu od borovnica, pršut i kobasice od vepra, medvjeda ili jelena, sir škripavac, brojne aromatične likere…. i zavirite u škrinjicu autohtonih goranskih okusa koji će oduševiti vaša nepca.  

Kamačnik, Vrbovsko (Snimila Višnja Bolf)Kamačnik, Vrbovsko (Snimila Višnja Bolf)

gorskikotar.hr

#neodoljiv #gorskikotar

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum