AFERA IZ SRBIJE

Kadrovski već desetkovana, OB Pula mogla bi jednim udarcem ostati bez DESET MEDICINSKIH SESTARA!

Posljedica je to afere s lažnim diplomama Univerziteta u Kragujevcu, na kojem je studij završilo i 10 sestara koje trenutačno rade u OB Pula. Ako im se diplome ponište one će po svemu sudeći izgubiti licencu i više neće moći raditi u zdravstvenom sustavu

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ i Marina VUKŠIĆ
OB Pula (snimio Milivoj MIJOŠEK)

OB Pula (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Pulska Opća bolnica, koja ionako muku muči s kadrovima, mogla bi jednim udarcem ostati bez deset medicinskih sestara! Posljedica je to afere s lažnim diplomama Univerziteta u Kragujevcu, na kojem je studij završilo i 10 sestara koje trenutačno rade u OB Pula. Ako im se diplome ponište one će po svemu sudeći izgubiti licencu i više neće moći raditi u zdravstvenom sustavu!

"Za rad svih zdravstvenih djelatnika u OB Pula neophodna je odgovarajuća licenca za rad koju izdaju mjerodavne komore RH. Djelatnici su dužni priložiti odgovarajuću licencu i u slučaju promjene statusa, napredovanja, stjecanja dodatnih kvalifikacija i specijalizacije te se licence sukladno propisima i obnavljaju svakih četiri, pet ili šest godina, ovisno o tipu licence i kvalifikaciji", ističe dr. Ivica Fedel, zamjenik ravnateljice OB Pula Irene Hrstić, koja je na godišnjem odmoru.

Fedel dodaje da vezano za istragu koja je pokrenuta u Srbiji informacije imaju samo iz medija.

"U kojem pravcu će se razvijati ta istraga i što ona nosi u budućnosti, nemoguće je sada donositi mišljenje. OB Pula će kao i uvijek do sada postupiti sukladno propisima Republike Hrvatske i nadležnih tijela", rekao je Fedel, pojasnivši da je u Općoj bolnici Pula zaposleno ukupno 557 medicinskih sestara/tehničara, od čega je 160 prvostupnica sestrinstva te njih 36 sa završenim diplomskim sveučilišnim studijem sestrinstva.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum