"ŠuPress"

NOVINARI ISTARSKIH NOVINSKIH REDAKCIJA "PEGLAJU" DRUŠTVENE TEME; Sutra gostuje naša novinarka Daniela Bašić- Palković


"ŠuPress" nova je emisija u radijskom eteru HRT Radio Pule, u kojoj novinari istarskih novinskih redakcija u društvu voditelja kolege Daniela Sponze "peglaju" društvene teme.

Naime, svake srijede ujutro s početkom u 9.15 u polusatnoj emisiji dugogodišnji novinar HINA-e i radijski voditelj Daniel Sponza ugošćuje kolege novinare iz istarskih novinskih redakcija, a u središtu razgovora, koji su u otvoreni i za komentare slušatelja, su vruće teme, odnosno aktualnosti iz društvenog života. "ŠuPress" Radio Pule je zapravo prava istarska novinska platforma o društvenim aktualnostima - politici, sportu, kulturi, zdravstvu, obrazovanju, socijalnim temama… Jer glavna je intencija ove emisije Radio Pule demokratizacija javnog medijskog prostora Istre. "ŠuPress" je, ističu s Radio Pule, otvoren za sve teme, i sve medije, i naravno za svoje slušatelje.

U prvoj je emisiji, prošle srijede gost bio Robert Frank, glavni urednik Glasa Istre, a sutra će u "ŠuPressu" Daniel Sponza ugostiti istaknutu novinarku našeg lista Danijelu Bašić-Palković. O kakvoj je novinarki riječ dovoljno govori činjenica da je samo u zadnja dva tjedna otvorila i senzibilizirala javnost za dvije velike i važne teme. Uz mučnu ispovijest uglednog riječkog neurokirurga prof. dr. Dinka Štimca, koji je spasio živote mnogih Istrana, Daniela Bašić-Palković je svojim britkim novinarskim perom pokrenula lavinu humanosti i uveliko pomogla da četverogodišnja djevojčica Nadia Ucović, koja boluje od teške genetske bolesti živčanog sustava dobije lijek o kojem joj ovisi život. (B. Ć. J.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter