RADIO X-ICA

Studentska radio-emisija na valovima Radio Pule: Edukativno i zabavno o studentskom životu


Proslava drugog rođendana studentske radijske emisije Radio X-ice održana je u petak u Stanici 50 (sveučilišni prostor, bivši Index).

Prije dvije godine, 7. ožujka pokrenuta je emisija Radio Pula "Radio X-ica", u suradnji HRT-a-Radio Pule, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te Studentskog centra. "Radio X-ica" emisija je edukativnog i zabavnog programa koja obuhvaća uglavnom teme iz studentskog života, koja želi približiti mlađim slušateljima, ponajprije studentima, novosti sa Sveučilišta te koja predstavlja teme važne studentima.

Voditeljice su studentice Matea Glavinić, Mateja Kelemenić, Matea Dujmović, Alisa Tešić te student Tin Celner. Ova ekipa vodi emisiju od jeseni, a emisija se emitira utorkom od 20 do 22 sata. Mentori su im profesorica sa Sveučilišta Jurja Dobrile Irena Mikulaco i glavni urednik Radio Pule Bruno Krajcar.

- Donosimo teme koje su aktualne i bliske studentima, informacije njima potrebne, novosti sa Sveučilišta, emisiju slušaju studenti, ali i drugi slušatelji. Učestalo imamo i glazbene goste, iz raznih glazbenih žanrova, pratimo događanja i promoviramo mlade pulske glazbenike. Ne bavimo se isključivo događajima na Sveučilištu, pratimo i aktualne pojave i fenomene, surađujemo i s Klubom Kotač, vele voditeljice.

Njihova mentorica Irena Mikulaco rekla je da je posebno ponosna i sretna da se ta emisija emitira dvije godine bez prekida, čak i ljeti, te da se studentice maksimalno trude. Naglasila je da studentice dolaze s raznih studija, od Filozofskog fakulteta, Muzičke akademije do Fakulteta ekonomije i turizma.

Dekanica Filozofskog fakulteta Klara Buršić Matijašić također je govorila o važnosti ovoga projekta, ističući da je ponosna na svoje profesore i studente.

Voditelji emisije su istaknuli da se super slažu i da im je lijepo i zabavno raditi ovdje. Kroz ovu emisiju su prošli su više ili manje kratko i Georgie Goldin, Ena Lešić, Tea Jakšić, Petar Grof, Zrinka Arl, Irena Kovač i Antonella Mendiković. (V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini