UDRUGA EKO MORE MEDULIN

FOTO I VIDEO / LIJEPE VIJESTI IZ MEDULINA: Četiri istarske periske koje su preživjele prošlogodišnji pomor, žive i zdrave su dočekale proljeće!

| Autor: Marinko BABIĆ


Ovih dana provjerili smo Taru i Saru u Puli te Maru i Pinu u Medulinu i utvrdili da su žive, lijepo reagiraju na vanjski podražaj i narasle su oko 10 milimetara.

Pretraživanje podmorja sjevernog Jadrana u potrazi za živim primjercima plemenite periske (Pinna nobilis) nastavili smo i ove godine.

Članovi udruge Eko more Medulin s roniocima RK Centar, sustavno dva puta tjedno pretražuju morsko dno na dubinama od 2 do 20 metara u nadi da će pronaći još poneki živi primjerak i tako pomoći znanstvenicima u pokušaju spašavanja ove vrste, koja se nalazi u ozbiljnoj opasnosti od izumiranja.

S obzirom na okolnosti, nema baš puno mjesta za optimizam, ali nadamo se da će se Tari, Sari, Mari i Pini ipak uskoro pridružiti još koja preživjela periska.

U tome nam mogu pomoći svi koji imaju korisnu informaciju ili opažanje, koje mogu dojaviti na neki od kontakata na našoj Facebook stranici "Eko more Medulin".

(Snimio Marinko Babić)(Snimio Marinko Babić)(Snimio Marinko Babić)(Snimio Marinko Babić)(Snimio Marinko Babić)(Snimio Marinko Babić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater