MODNA KAMPANJA PULSKE DIZAJNERICE

DRUGAČIJA OD OSTALIH: Anita Duić u kampanji Staše Randall

| Autor: Lara BAGAR


Vrhunski dizajn čija je osnovna odlika minimalizam, prirodni materijali i urbana svevremeska klasika odlikuje dizajn ove Puljanke sa sve zapaženijom međunarodnom karijerom

Prelijepa Anita Duić zaštitno je lice posljednje modne kampanje Staše Randall, pulske dizajnerice s londonskom adresom. Vrhunski dizajn čija je osnovna odlika minimalizam, prirodni materijali i urbana svevremeska klasika odlikuje dizajn ove Puljanke sa sve zapaženijom međunarodnom karijerom.

Koncept održive mode

Prije nego što je održivost u modi postala imperativ, a koja će se zasigurno nakon situacije s koronom stubokom promijeniti, Staša se opredijelila za koncept održive mode. Njezin stilski oksimoron je u tome što ona briše granice i time spaja različitosti.

Iz nove kolekcije Staše Randall

"Volim pomiriti i uskladiti različitosti, senzibilna sam prema drugačijima – od žena raznih konstitucija, godina, preko osoba drugačijih vjerskih svjetonazora pa sve do osoba s poteškoćama, stoga je i logičan naziv kolekcije ‘Diversus'", veli Staša o svojoj kolekciji kojoj nije odoljela ni jedna od najljepših Hrvatica koja i sama nosi Stašine modele te je logično bilo da ona postane i njezino zaštitno lice.

Iz nove kolekcije Staše Randall

Kolekcija "Diversus" nastavak je vlastitog istraživanja bambusa te održivosti mode i jednakosti. Od samog početka stvaranja ideja je bila spojiti prirodne i reciklirane materijale s bambusom kao i s drvom. "Diversus" kolekcija povezana je i na neki se način nadovezuje na prethodnu kolekciju – krenuvši od boja i krojeva koji su sada dodatno razrađeni. Staši je posebno važna struktura materijala te izuzetno pazi na njihov odabir pa se kroz kolekciju provlače materijali kao što su prirodni pamuk, vuna, konoplja, bambus i reciklirani polyester s mješavinom viskoze.

Minimalistički krojevi

Osim materijalima, Staša veliku pažnju pridaje i izradi te krojevima koji su minimalistički, a paleta boja provlači se od zemljanih tamnijih tonova, modre, crne, camel, sive i bijele boje koja osvježava i neizostavni je dio Stašinih kolekcija, pa sve do bambusa koji ima vrlo zanimljivu strukturu i boju. Kolekcija za nova vremena i promjenu životne i stilske paradigme u kojoj je osnova – održivost. A do održivosti, treba izdržati.

Iz nove kolekcije Staše Randall

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter