MARIJA MARKOTIĆ GOJIĆ

FOTO/Modna dizajnerica, zagrebačka cura, zaljubljena je u život i lijepe stvari. NJENA INSPIRACIJA JE - ISTRA!

Kroz svoje kreacije i dizajn klijentima želim darovati puno optimizma i pogled na svijet koji je usmjeren prema dobru i unutarnjem zadovoljstvu, objašnjava Marija Markotić Gojić

| Autor: Ružica KORACA


Modna dizajnerica Marija Markotić Gojić, zagrebačka je cura zaljubljena u život i lijepe stvari, pa samim time i u lijepu garderobu, a inspiraciju pronalazi u Istri. Uz to, sama prezentira svoje kreacije u istarskom okruženju. Putem njenih prekrasnih modnih fotografija uočili smo njezin odličan modni izričaj.

"Boje i šarolikost u mojim kreacijama, odraz su moje nutrine, zaigranosti i radosti. Kroz svoje kreacije i dizajn klijentima želim darovati puno optimizma i pogled na svijet koji je usmjeren prema dobru i unutarnjem zadovoljstvu", govori nam Marija i ističe da pri stvaranju najviše pridaje pažnju odabiru kvalitetne, prirodne tkanine i samoj kvaliteti izrade. Što se doista može vidjeti kod njezinih kreacija. Svaki šav je na mjestu, a to klijenti svakako cijene.

"Svi modeli koje osmislim mogu se naručiti u veličini koja odgovora mojim klijentima, te se sve može naručiti online ili kupiti u showroomu u Središću, novozagrebačkom kvartu u blizini Bundeka", objašnjava Marija i dodaje da u njen showroom dolaze zaista različite osobnosti. "Ponekad su to mlade cure koje prate modu i vole imati u svojim ormarima puno novih 'krpica', ponekad su to mlade poslovne žene koje na svojim radnim mjestima mojim kreacijama žele unijeti malo živosti, a ponekad su to i ozbiljne poslovne žene koje noseći moje haljine ili košuljice žele pokazati da još uvijek imaju zaigran mladenački duh, što je meni osobno prekrasno i inspiracija za sve nas da uvijek u sebi njegujemo svoje 'djetinje' ja."

Kaže da su zimi jako popularni ručno pleteni džemperi od ovčje i alpaka vune koju izrađuje njezina mama i kojom se trudi njegovati koncept slow fashion i hrvatsku tradiciju.

"Ove sezone, obzirom na situaciju i korona izazov (a ne korona krizu, kako volim naglasiti) nastala je velika potražnja za pamučnim i plišanim trenirkama i maxi haljinama-hoodicama. Materijali od kojih su izrađene su vrlo "comfy" i organic. Što se tiče modela, odlučila sam napraviti komade koji izgledaju atraktivno i neuobičajeno. To znači izaći iz okvira, tako da vam najudobnija trenirka istovremeno bude praktična za svakodnevne aktivnosti, ali i komad u kojem se osjećate posebno i sređeno. Moguće ih je kupiti u kompletu ili color black varijanti, također je moguće kombinirati i sam model majice (najtraženija je s puf rukavima ili klasična hoodica) s donjim dijelom. To se svima svidjelo, jer ako kupite više komada; svi se međusobno mogu kombinirati i izgledaju sjajno. Nedavno mi se javila gospođa od 65 godina i zamolila me da joj napravim žutu trenirku, oduševila me. Vremena se mijenjaju - dobro je biti stalno u kontaktu s okolinom i realnošću oko nas, i unatoč okolnostima - "keep on top of everything", naglasila je Marija, koja ovih dana predstavlja i proljetnu varijantu svojih modela, a za sve koji je žele vidjeti dostupna je i na njenom Instagram profilu.

Na pitanje o tome zašto su brojne njene modne fotografije nastale u Istri, dizajnerica kaže: "Istra je nevjerojatan spoj kulture, umjetnosti, modernog i tradicionalnog, vinogradarstva i turizma sa zahvalnom klimom. Uz to, Istra ima nevjerojatnu energiju koja se osjeća na svakom koraku. Tu je istarska obala i šarm malih gradova i predivna Pula, koja odiše dostojanstvom, a uz koju me vežu uspomene iz djetinjstva, obzirom da sam baš Puli provela sve školske praznike tokom odrastanja. Osim toga, ljudi su poprilično opušteni, neopterećeni, otvorenog uma i srca i zbog svega toga često dolazim u Istru i uvijek me posebno inspirira", zaključuje Marija Markotić Gojić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter