PIŠE ADRIAN P. KEZELE

JYOTISH ANALIZA 2019. GODINE: Stiže godina iskušenja. SVIJET KAKAV POZNAJEMO MOGAO BI NESTATI

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Bit će grbavo, iskušenja će biti velika, moguće su velike nevolje i razaranja, ali na kraju slijedi olakšanje i iscjeljenje. Na drugoj, pozitivnoj strani spektra, od 2019. možemo očekivati kvalitativne skokove u primjenama nove tehnologije, vrlo vjerojatna nova znanstvena otkrića, možda čak i nešto što drastično mijenja život svih nas

Sljedeća godina donosi rijedak ali opasan obrazac. Ona može otvoriti vrata raja, ali i vrata pakla. Što će se točno dogoditi, vidjet ćemo, ali iskreno se nadam da nećete samo stajati po strani i promatrati. Umjesto toga, okrenite se duboko unutra i zasvirajte na žicu koja vibrira baš kao i obrasci na nebu iznad nas. Povežite se s kozmičkim ritmovima i postanite dio njih. Ako vaša svijest vibrira mirom i harmonijom, ni svemir neće vibrirati drugačije. I još ako vaši prijatelji dodirnu istu žicu, nastat će zvuk na koji nitko neće ostati ravnodušan.

Pred nama je izazovno vrijeme, vrijeme u kojem će sve naše vrijednosti biti stavljene na kušnju. Način na koji živimo mogao bi se promijeniti, svijet kakav poznajemo mogao bi nestati. Potencijal za destrukciju ne smije se zanemariti.

Smrt starog, rađanje novog

Ako ste pratili moje ranije analize, znate da su prethodne dvije godine (2017. i 2018.) astrološki bile povoljne. Jednu sam nazvao godinom velikih mogućnosti (2017.), a drugu godinom druge prilike (2018.). Lani sam istaknuo da godina nije imala izrazitog vladara, neku vrstu „arhetipskog vođe“ koji bi joj dao ton i boju. Situacija je izgledala decentralizirano, bez nekog jasnog središta. To obično znači da je sve u redu i da nema neravnoteže. To su bile dobre vijesti jer smo s novim Saturnovim ritmom ušli i u novo tridesetogodišnje razdoblje koje može svijet ponovno izvrnuti naopačke, za dobro ili za zlo.

Ukazao sam na poveznice tog ritma sa svjetskim događajima u povijesti. Njihova glavna odrednica može se izraziti sintagmom: "smrt starog i rađanje novog". Ili malo šire: nove tehnologije i nove ideje na jednoj strani, otpor starog sustava na drugoj strani. Mogući sukob, da, ali ako se priklonimo novim znanjima, nezaustavljivo rađanje novoga svijeta. Dakle, jesmo li se priklonili novim znanjima? Hoće li se roditi novi svijet ili će se neizbježna preobrazba odvijati u sasvim drugom smjeru? To će pokazati vrijeme, a razdoblje ispred nas, 2019. godina, nosi svoje izazove.

Pojavilo se središte, nešto oko čega se vrti tema razdoblja. Neću reći da se pojavio jedan vođa, jer se radi o dva činitelja, ali središte je ipak tu. Otvara se prostor za kretanje u jednom smjeru, dok ostali aspekti života bivaju potisnuti u drugi plan. To ne mora nužno biti loše - u određenim trenucima potrebno je raditi na točno određeni način. Međutim, što ako je vođa pomalo nervozan? Što ako ima veliki potencijal za stvaranje, ali jednako tako veliki potencijal za uništavanje? Onda se... prilagođavamo. I, koliko je god moguće, guramo u smjeru stvaranja.

Povoljno do travnja

Godinu počinjemo dobro, vrlo dobro čak, s tri supermjeseca za redom, nastavljajući pozitivna razdoblja s kraja 2018. Supermjesec je astronomski naziv za puni Mjesec u trenutku perigeja - najbliže točke Zemlji. Mjesec se u točki perigeja nađe 13 puta godišnje, ali nije uvijek pun. Tri supermjeseca za redom su ipak rijetkost. Pun Mjesec u perigeju događa se 21. siječnja, 19. veljače i 21. ožujka 2019. godine. Astrološki gledano, ta bi situacija mogla odgovarati povećanim sposobnostima za empatiju, suosjećanje i razumijevanje. Vjerojatno je da će mnogo senzibilnih ljudi pronaći novi oslonac u svojoj intuiciji, a može se znatno povećati količina i snaga duhovnih iskustava. Globalno gledano, to je dobro za smanjenje napetosti, te povećanje političke, religiozne i svake druge tolerancije.

Nažalost, izgleda da postoji određena korelacija između mogućih prirodnih katastrofa (potresa recimo) i Mjeseca u perigeju, tako da ni to nije isključeno. Teško je reći radi li se o gravitacijskom utjecaju (znanost tvrdi da je razlika premala), ali gledano astrološki, nema razloga za tako nešto. Točno je jedino da bi pojedinci s loše smještenim Mjesecom u svojoj natalnoj karti mogli biti uznemireni i podložni krizama, naglim odlukama i neracionalnom ponašanju. Međutim, to je već stvar pojedinačne analize natalne karte.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of