DO POSLJEDNJEG MJESTA ISPUNJENO KAZALIŠTE

DVA I POL DESETLJEĆA KARIJERE: Mario Battifiaca emocijama osvojio publiku u Istarskom narodnom kazalištuPjevač, glumac, imitator, voditelj, stand up komičar... Ne mora nužno ići tim redom, ali to je Mario Lipovšek alias Mario Battifiaca radi kojeg je publika do zadnjeg mjesta u subotu navečer napunila Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula, danima prije razgrabivši zadnje ulaznice.

Povod njegovom dolasku bila je 25. obljetnica karijere, a Battifiaci, za razliku od sličnih svečarskih događanja u INK-u nije trebao voditelj. Sve je on to sam držao pod kontrolom jer stekao je i više nego dovoljno iskustva da zna kako treba s publikom, a publici zagrijavanje nije trebalo jer je uživala od prvih sekunda do zadnjih trenutaka, nekih dva i pol sata poslije. Lipovšek je nasmijao publiku svojim dosjetkama, pričama o svojoj mladosti te ih osvojio pjesmama no pogotovo se vrstan pokazao imitirajući legende domaće estrade poput Mate Miše Kovača, Josipe Lisac, Alena Vitasovića ili Tereze Kesovije.

Mario Battifiaca (D. MEMEDOVIĆ)

Pokazao je Lipovšek da umije biti vrlo zabavan, ali i da zna kada se i kako treba prepustiti tužnim emocijama primjerice kada je pjesme posvetio svojim roditeljima, pa je mami koja ga je gledala iz lože u mezaninu odnio cvijeće ili kada je počast odao pokojom Oliveru Dragojeviću.

Lipovšek je na sceni kao da je doma, no cijela ta slika oslikana glazbom i emocijama od smijeha do tuge ne bi bila moguća bez vrsnog benda koji ga je pratio na koncertu u Puli, a kojeg su činili pijanist Robert Grubišić, basist Damjan Grbac, bubnjar Tonči Grabušić, violinistice Maja Veljak i Nataša Veljak te Valter Veljak koji je svirao čelo i kontrabas.

Publika je bila oduševljena kao i Lipovšek koji je na kraju pustio po strani svoj komični cinizam kako bi se od srca zahvalio svima koji su došli, a dobio je i tortu s čestitkom iz Radio Istre gdje je radio. (M. RADIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater