DVA KONCERTA ZA KRAJ GODINE

GLAZBENI TJEDAN U INK: Solistički koncert Marijana Đuzela te Zajc u INK

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Valentin Egel

Valentin Egel


Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula početkom idućeg tjedna održat će glazbeni program, kako bi publici uljepšali surovu svakodnevicu i uveli u nadolazeće blagdanske dane u što ljepšem ozračju.

U ponedjeljak, 14. prosinca u 20 sati na programu je koncert iz serije "Samo najbolje", a nastupa pijanist Marijan Đuzel u povodu 250. godišnjice rođenja skladatelja Ludwiga van Beethovena. U srijedu u 20 sati održat će se program Zajc u INK, novogodišnji gala koncert "Plesovi za vašu dušu", pod vodstvom dirigenta Valentina Egela. Koncert-majstor je Anton Kyrylov.

Marijan Đuzel

Pijanist Marijan Đuzel (1990.) stekao je osnovno glazbeno obrazovanje u svom rodnom gradu Imotskom. Klavir je diplomirao na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji kao student Đorđa Stanettija. Studirao je i na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi Dubravke Tomšič, te je bio student Universität für Musik und darstellende Kunst Wien (klasa Jana Jiračeka von Arnima). Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Sjajan Riječki simfonijski orkestar svojoj publici već godinama uspijeva uzbudljivim programom i poletnom izvedbom pružiti uvijek novo iskustvo novogodišnjih koncerata, pa će tako biti i na samom kraju ove neizvjesne godine. Ovo je i godina u kojoj slavimo 250. obljetnicu rođenja glazbenoga genija, Ludwiga van Beethovena, stoga je u program Novogodišnjih gala koncerata uvršteno i jedno od njegovih najpopularnijih djela – Sedma simfonija za koju je Wagner napisao da je "apoteoza plesa: ples u najuzvišenijem smislu, najuzvišeniji čin tjelesnog pokreta uklopljen u idealan tonski oblik". Na programu će se naći i nezaobilazni Strauss, te skladbe Dvořáka i Čajkovskog.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini