SPEKTAKL godine

ZAPOČEO KONCERT ARCTIC MONKEYSA U ARENI: Povik oduševljene publike dočekao je rock zvijezde

| Autor: Doria Mohorović


Pred prepunom Arenom u 21.20 sati započeo je željno očekivani nastup Arctic Monkeys. Atmosfera je uzavrela. Gromoglasnim povikom oduševljenja publika je dočekala svjetske indie rock zvijezde.

Rasprodane su sve karte, pa se procjenjuje da je prisutno oko  8.000 ljudi koliko ih može primiti pulski amfiteatar. Nije poznato koliko je karata pušteno u prodaju, no očito je interes za jedan od najznačajnijih svjetskih indie rock bendova u nas enorman.

Prije dolaska Arctic Monkeysa na pozornicu amfiteatra, publiku je zagrijavao mladi četveročlani sastav iz Dublina u usponu - Inhaler, čiji je frontman sin legendarnog Bono Voxa iz benda U2.

Publika je pristigla iz više od 50 zemalja. Svoje razloge dolaska rekli su nam nekoliko posjetitelja.

- Arctic Monkeyse slušam zadnje dvije godine. Ovo mi je bila jedinstvena prilika, pogotovo nakon posljednje dvije godine korone, da dođem na koncert. Kad bi idući put bila prilika da oni dođu u Pulu, retorički je zapitala Zoe Bintaconteh iz Umaga koja je ulaznicu nabavila još u studenom.

Njihov dugogodišnji fan je i Puljanin, poznati liječnik dr. Dragan Trivanović koji je na koncert došao u društvu sina i njegovih prijatelja. Ulaznice su također uspjeli kupiti u studenom kada su se rasprodale u rekordnom roku od svega dvije i pol minute.

Iz Izraela je na koncert doputovala Moni Milstein u pratnji svoje majke.

- Ja sam zaista veliki fan Arctic Monkeysa, a samnom je došla mama jer je dobra majka. Cijeli smo tjedan u Hrvatskoj, u Istri smo četiri dana, a letimo natrag kući sutra. Bili smo i u Rovinju, a danas smo otišli na plažu. Nikada nismo bili ovdje, došli smo zbog koncerta, ali jako nam se sviđa, rekla nam je Moli dok je čekala u dugom redu uoči koncerta. Pritom je dodala da je bilo iznimno zahtjevno kupiti karte jer se sustav neprestano rušio, no uspjela je "uloviti" dvije ulaznice.

Thomas, Paul i njihovo društvo iz Liverpoola na koncert su stigli prije tri dana, a ovo će biti šesti put da prisustvuju njihovom nastupu uživo.

- Veliki smo fanovi, do sad smo bili pet puta na njihovom koncertu, a šesti put u ovoj prekrasnoj Areni bit će najbolji. Došli smo zbog koncerta, ali i da usput vidimo ovaj predivan grad. Ići ćemo i na koncert Tame Impale,rekli su nam Britanci.

Nastup predgrupe:

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater