ARCTIC MONKEYS

KONCERT ZA PAMĆENJE: Pulski amfiteatar ispunjen do posljednjeg mjesta, raspoložena  publika, odlična atmosfera 

| Autor: Tea TIDIĆ


Jedan od najiščekivanijih koncerata godine, gostovanje Arctic Monkeysa, pretvorilo je Pulu večeras u pravu svjetsku koncertnu metropolu.

Kao što smo već pisali, ulaznice za ovaj koncert rasprodane su u svega dvije i pol minute, a prizor u pulskoj Areni je bio doista impresivan - fanovi Arctic Monkeysa stigli su u Pulu iz čak 54 države svijeta i ispunili velebni pulski amfiteatar do posljednjeg mjesta.

U zraku se itekako moglo osjetiti iščekivanje - već oko 19 sati rijeke ljudi slijevale su se u Arenu, a dok su još zrake sunca obasjavale impresivnu pozornicu, sjajnu koncertnu uvertiru priredio je irski rock sastav Inhaler, koji predvodi gitarist i pjevač Elijah Hewson, inače sin Bono Voxa iz grupe U2.

Gromoglasnim povikom oduševljenja publika je dočekala svjetske indie rock zvijezde Arctic Monkeys - a s obzirom na bogat opus uspješnica koje su stvorili u svojoj dva desetljeća dugoj karijeri, brojni fanovi su zasigurno došli na svoje uz pregršt hitova koje su ovi indie rockeri suvereno i beskompromisno servirali s pozornice.

Svaka generacija ima velikane u čijim pjesmama pronalazi sebe, no Arctic Monkeys su još jednom pokazali da svojom kreativnom vizijom ruše žanrovske ali i vremenske i generacijske barijere, progovarajući kroz zarazne ritmove i melodije o životu svakog od nas. Iz neke druge perspektive, ali istovremeno sasvim osobno, uz retro vibru, zvuk svima odavno vrlo dobro znan, stvarajući nešto novo i suvremeno, što itekako dopire do brojnih njihovih fanova diljem svijeta.

Vrhunska izvedba Arctic Monkeysa, spektakularna pozornica i velebna kulisa antičke Arene, enormna količina pozitivne energije… i oduševljena publika koja je ovacijama ispratila velikane - bio je to definitivno koncert za pamćenje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini