UREĐENJE DOMA

Umjetnost opremanja jastucima: Imamo savršen trik ako želite oplemeniti izgled vašeg doma

| Autor: P. N.
Pixabay

Pixabay


Jastuci su postali obavezan predmet u suvremenim domovima. Oni u dom unose boje, ukrašavaju ga na originalan način i uz prilično ograničene troškove daju prostoru dodatni šarm koji ga personalizira i čini razliku. S minimalnim izdacima možete postići maksimalni učinak

Jastuci su postali obavezan predmet u suvremenim domovima. Oni u dom unose boje, ukrašavaju ga na originalan način i uz prilično ograničene troškove daju prostoru dodatni šarm koji ga personalizira i čini razliku. S minimalnim izdacima možete postići maksimalni učinak. Nekad su smatrani samo jednostavnim dodatkom za kauč, a danas »neizostavnim« elementima i još mnogo toga. No, kako ih kombinirati? Bilo da se nalaze na fotelji, krevetu ili, kako se to sve češće događa, kad su prilično veliki - na podu, sobi daju eleganciju i stil.

Oni su savršen trik ukoliko želite oplemeniti izgled vašeg doma bez pribjegavanja previše zahtjevnim poslovima ili pretjeranim troškovima. Mekani i različitih veličina idealni su za ukrašavanje kreveta. Bilo da se radi o slučaju da ga želite kamuflirati ili u slučaju da želite obogatiti izgled vašeg kreveta. U drugom slučaju, krevet, ispunjen jastucima, od kojih su neki izrađeni od fine tkanine, postat će »dragocjen« baš kao i hotelski apartman s pet zvjezdica. Mekani jastuci također će dati sobi eleganciju i dašak romantizma. Birajte one izrađene od prirodnih vlakana i tkanina poput pamuka, lana i svile.

Ukoliko kuća ima element intenzivnog kromatizma, poput zida, tepiha ili svijetle i šarene presvlake, mogli biste započeti s tim da prostoru date novi život. Boja vodilja će biti, na primjer, polazna točka za izradu jastuka s koordiniranim bojama koje će se ostvariti grafičkim i geometrijskim uzorcima. Modeli prekriveni takvim tkaninama dodaju stil i modernost tradicionalnim oblicima i elementima koji su postali anonimni. Ako imate jaku dominantnu boju poput smeđe, sive ili bijele u svim nijansama, jastuci mogu imati različite oblike i materijale, a mogu se još više napraviti unikatnima dragocjenim detaljima poput gumba, obruba, zlatnih niti ili bogatih ukrasa.

4258049

Ljubitelj ste umjetnosti? Ako tražite ideju, zašto se ne usredotočiti na neki ukrašeni i pomalo umjetnički model koji možete odabrati s jedinstvenom ili sličnom temom? Takvi modeli raspoređeni na malom dvosjedu, osnovnom i jednobojnom, mogu biti pravi odgovor za personaliziranje vaše kreativnosti. Jastuci ove vrste donijet će dašak suvremenosti, a također će biti savršeni na vintage kauču s retro dizajnom.

Na terasi, na klupi na balkonu, u vrtu ili na popločanom dijelu dvorišta jastuci su vrlo popularni. Sjajne boje, izrađene od vlakana otpornih na UV zrake, svestrani su elementi koji se mogu koristiti po volji. Mali i maštoviti mogu ukrašavati kauč i stolice od ratana, veliki i ravni mogu se postaviti na pod kako bi se koristili kao prava sjedala. Bilo da su neutralni, odabrani u zemljanim tonovima ili u više boja, u kombinaciji s nekoliko osnovnih komada namještaja dat će karakter vanjskom prostoru i pružit će prekrasan prostor za opuštanje koji će vam omogućiti uživanje u toplijim danima.

4258047

4258052

Jastuci u boji i oni kontrasti idealni su kad želite animirati vaš jednobojni kauč. U trenu će se pažnja usmjeriti na kauč i postat će težište prostorije. No, pripazite da ne preopteretite ili ne stvorite previše veliku razliku između tonova i uzoraka. Harmonija uvijek mora biti ključna riječ, posebno ako želite raditi na kontrastima. U kućama s orijentalnim štihom poželjni su veliki, mekani i svestrani jastuci, a koji će poslužiti za sjedenje, za odmor na tlu ili jednostavno kao ukrasni element.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater