USUSRET PROLJEĆU

Prekrasne biljke koje će vaš dom ispuniti šarenilom u zimskim mjesecima

| Autor: P. N.
Pixabay

Pixabay


Oplemenite dom neobičnim biljkama i grmovima koji će unijeti vedrinu u vaš životni prostor

Proljeće je još daleko, zima je ogolila grane i vrtove ispunila sivilom. Tražite li način da u vaš dom unesete vedrinu i dosadno zimsko sivilo ispunite bojama, predlažemo da istražite neobične biljke i grmove koje će vaš dom ispuniti šarenilom.

Vrijesak

Vrijesak je zimzelena dugogodišnja biljka koja će vas u zimskim mjesecima razveseliti prekrasnim cvjetovima. Iznimno se lako održava, a njegovi cvjetovi odupiru se niskim zimskim temperaturama. Postavite ga na mjesto gdje će upijati izravnu sunčevu svjetlost barem šest sati.

 

1

Vještičja lijeska

Jedna od najljepših zimskih dekoracija koja svoje prekrasne narančaste ili žute cvjetove otvara u zimskim mjesecima. Osim što izgledaju privlačno, cvjetovi ispuštaju ugodan miris. Potrebno ju je postaviti u polusjenu i zemlju održavati vlažnom.

 

2

Krizantema

Cvjetovi ove prekrasne biljke dolaze u različitim nijansama: od bijele, žute, narančaste, ružičaste pa sve do crvene i zagasite brončane boje. Najbolje ih je postaviti na mjesto gdje će biti izravno izložene sunčevoj svjetlosti.

 

3

Maćuhica

Nježna livadna biljka svojim će šarenim cvjetovima oplemeniti vaš dom. Maćuhice dolaze u različitim nijansama: možete birati izmeđ žutih, purpurnih, plavih ili bijelih cvjetova koji su otporni na hladnoću. Potrebno ih je postaviti na sjenovito mjesto i redovito zalijevati.

 

4

Foto: Pixabay, Unsplash

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini