Batat
Batat nije lokalna namirnica, ali ja jako prilagodljiva kultura te ga nije teško uzgojiti. Starih recepata nema jer ga naše none nisu koristile, ali zato je Vesna Krajnović kao specijalizirana slastičarka zdravih i posebnih slastica osmislila mnoštvo recepata
Vesna Krajnović autorica knjige "Alergija na hranu, od stresa do sklada" napravila je iskorak u svojoj ZDRAVO & POSEBNO prehrani i počela proizvoditi namirnice koje koristi u svojim receptima.
Budući da je batat okosnica mnogih njezinih i slanih i slatkih recepata, cijelu proizvodnju namirnica započela je upravo uzgojem batata kojega je ovih dana vadila iz zemlje.
Batat nije lokalna namirnica, ali ja jako prilagodljiva kultura te ga nije teško uzgojiti. Starih recepata nema jer ga naše none nisu koristile, ali zato je Vesna Krajnović kao specijalizirana slastičarka zdravih i posebnih slastica osmislila mnoštvo recepta.
Ovo su samo neki od recepata njezinih Free Slastica, slastica oslobođenih alergena koje su zdrave za svakoga, a prilagođene onima s posebnim potrebama u prehrani, a uz sve, to su i veganske slastice.