GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Piatto rustico, di un terron istriano

| Autor: The Outlaw Chef


Sve je kao nešto uglađeno i fino. Auti su danas lijepi, puni elektroničkih pomagala, ekrana, nemaju više niti normalne kočnice, samo neki mali pipac koji simulira kočnicu, a ekrani u njima svijetle na sve strane.

Ako i voziš neki "oldschool " auto svi te u čudu gledaju, ustvari niti te ne primjećuju. Tako nam je i s kućama i stanovima sve je uglađeno , bijelo i fino... isto tako je i s jelima... veliki tanjur , crvena kockica od tune s točkicom umaka zelenog dimljenog pomidora, porcija za vrapca...

E pa dosta je toga! Ja hoću nešto rustikalno i fino! Nešto na tragu onog što su jeli naši stari! Hoću hrapavi kameni zid konobe usred svoje kuće! Hoću auto koji ima normalnu kočnicu, klasičan mjenjač i da unutra smrdi po benzinu! Ulazim u vrt iza kuće, berem pomidor, papriku i žbulu - dakle, danas kuham!

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Piatto rustico, di un terron istriano

Sastojci za 4 osobe:

  • 2 štabela pomidora
  • 1 veća tikvica
  • 1 kapula
  • 4 česna češnjaka
  • 40 dkg tvrdog kravljeg sira
  • 3 dkg gorgonzole
  • 4 slatke paprike
  • 500 g spagetti
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 4 jaja
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra

Priprema:

Pomidor narežemo na 4 veće fete, tikvicu narežemo na fete srednje debljine, kapulu marežemo na tanke fete, češnjak usitnimo nožem, naribamo tvrdi kravlji sir na najkrupnije, papriku razrežemo na polovice i ostavimo sjemenke u njoj.

Na roštilj ploči (ili ako ju nemate može i na ravnoj tavi), na maslinovom ulju ispecite i lagano posolite i popaprite s obje strane pomidor, tikvicu i luk, dok s obje strane lagano ne posmeđe.

Nakon što se ispeklo povrće na žaru ispeći 4 jaja na oko. Ta jaja na oko kasnije staviti preko ostale hrane.

Kravlji sir kojeg ste naribali raspodijelite u 4 jednaka kupa pa ga stavite na ploču nek se topi.

Nakon cca 3 do 5 minuta dobit ćete rastopljenu hrskavu sirnu masu. Nakon što ste ispekli povrće i sir stavite ih privremeno na veći plići tanjur.

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Piatto rustico, di un terron istriano

Spagette ste skuhali u kipućoj slanoj vodi paralelno kad ste pekli povrće. Paštu procijedite pa bacite na toplu tavu, dodajte 1,5 dcl vrhnja za kuhanje i pola šake mrvljenog parmezana, sve dobro par minuta na laganoj vatri izmiješajte pa maknite sa izvora topline. Sada je vaše jelo spremno za slaganje... prvo u poluduboki tanjur stavite spagette, pa zatim na spagette stavite fetu pečenog pomidora.

Na pečeni pomidor stavite grillani kravlji sir. Na grillani kravlji sir stavite dvije fete tikvice i fetu luka, te na sve prislonite zapečenu papriku u koju ste stavili par mrvica gorgonzole dok ste ju pekli na ploči.

Sve to prelijte lagano maslinovim uljem, dodajte prstohvat soli i papra pa zagrijte u pećnici na 50 stupnjeva desetak minuta.

Nakon toga vaš rustikalni pjat spreman je za konzumaciju. Buon appetito und dobar tek folks! Yhaaa... pozdravi od Outlaw Chefa...

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef u restoranu La Loggia u Labinu...

Svake subote chef i suvlasnik restorana La Loggia donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete, a svake srijede u 11.45 sati na valovima Radio Istre može ga se čuti u emisiji o kulinarstvu "Ručak za 10".

Jednom riječju - GASTRONAUT... 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater